Napolitane cu crema de ciocolata

Napolitane cu crema de ciocolata
Napolitane cu crema de ciocolata

Foi de napolitate cu crema de ciocolata, gustul copilariei.

Este o prajitura copilariei mele. O prajitura simpla, usor si repede de facut, care nu necesita ingrediente scumpe sau indemanare de maiestru bucatar.

Este prajitura care dispare imediat din farfurie.


Napolitane cu crema de ciocolata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 1 pachet foi napolitane
  • 350 ml lapte fiert
  • 250 g zahar tos
  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 100 g nuca macinata
Cum preparam:
  1. Punem la foc mic laptele intr-o cratita, adaugam untul si lasam sa se topeasca.
  2. Cand untul este topit adaugam zaharul si amestecam cu un tel.
  3. Adaugam faina, cacao si continuam sa mestecam sa nu se faca gogoloase.
  4. Lasam sa fiarba 6-8 minute, timp in care amestecam intruna si avem grija sa nu se prinda pe fundul cratitei.
  5. Cand avem o crema cu consistenta unei budinci o luam de pe foc si adaugam nuca macinata.
  6. Amestecam sa incorporam bine nuca.
  7. Lasam crema la racit 15-20 de minute.
  8. Pregatim foile si cand crema s-a racorit, cu ajutorul unei palete intindem in strat uniform crema pe fiecare foaie asezata una peste cealalta.
  9. Cand am terminat de umplut foile, acoperim cu o folie de aluminiu prajitura si deasupra asezam o carte care sa o preseze.
  10. Lasam la rece cateva ore dupa care putem sa ne bucuram de gustul placut al foilor de napolitane umplute cu crema de ciocolata.
Pofta Buna!

 

Savoare si bun gust – Napolitane cu crema de ciocolata

© 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pesto cu frunze de coriandru
Pesto cu frunze de coriandru

    Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum...

Închide