Norisori de oua

Norișori de oua

 

norisorUn mic dejun gustos si sanatos. Pentru acest preparat culinar putem folosi ingrediente fel de fel, dupa gustul nostru.

 

Norișori de ouă
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Portii: 1
Ingrediente:
  • 1 ou pentru fiecare norișor în parte
  • sare și piper după gust
Idei de umplere:
  • Cărnuri: șuncă, salam, bacon, pancetta
  • Brânzeturi: parmezan, cheddar, brânză de vacă, brânză de oaie
  • Verdețuri: pătrunjel, cimbru, mărar
  • Legume: ceapă (verde, cel mai bine), spanac, ardei gras
  • Condimente: oregano, usturi pudră, boia dulce/picantă
Cum preparam:
  1. Preîncălzim cuptorul la 200 C. Ungem o tavă cu un pic de ulei și punem pe ea o hârtie pergament.
  2. Separăm albușurile de gălbenușuri, având grijă să nu spargem gălbenușurile.
  3. Batem albușurile bine cu ajutorul unui mixer – treaptă mediu-mare-, până obținem o spumă tare și omogenă.
  4. Adaugăm ingredientele alese din propunerile de mai sus, cu ajutorul unei spatule de plastic/silicon – ușor și cu mișcări cât mai puține, ca să nu se taie/ dezumfle norișorii.
  5. Cu ajutorul unei linguri, punem pe tava mai devreme pregătită norișorii, la distanță unul de altul și de dimensiuni egale. Cu spatele lingurei formăm ușor o gaură, în care puem cu grijă gălbenușul.
  6. Dacă vrem ca gălbenușul să fie cremos dar bine făcut, lasăm tava la cuptor 14-16 minute.
  7. Pentru gălbenușuri moi, lasăm numai 10 minute.
  8. Preparatul nostru culinar este gata, in mai putin de jumatate de ora am obtinut o mancare gustoasa, o reteta simpla usor de facut.

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Norișori de ouă

© 2016, Tina.

PAGE TOP