Ostropel din carne de pui cu ciuperci

Ostropel de pui
Ostropel de pui

O reteta delicioasa din caietul de retete al bunicii mele

Fiind sambata m-am gandit sa-mi petrec mai putin timp in bucatarie, rezervandu-mi placearea de a va scrie. Asa ca pentru masa de pranz am facut un ostropel cu cartofi piure, mi-a luat mai putin de o ora.

Nu am folosit o reteta standard , am folosit ingrediente gasite prin frigider…. iar rezultatul nu este o opera de arta, dar!!!.. am reusit un pranz gustos si rapid de facut, cu doar cateva ingrediente:



Ostropel din carne de pui cu ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 2 Fire de ceapa verde, poate fi orice fel de ceapa
  • 2 Feliute de ardei Capia taiat cuburi
  • 5 Ciuperci Champignon taiate julien, se pot folosi si din conserva
  • 2 Linguri smantana pe care eu am amestecat-o cu o lingurita de faina
  • 3 Linguri de rosii cubulete din conserva
  • 2 Linguri de ulei, patrunjel, sare si piper
Cum preparam:
  1. Ceapa, ardeiul si ciupercile le punem intr-o cratita, in uleiul incins si le distuim pret de un minut, dupa care adaugam carnea de pui.
  2. Le distuit bine 2-3 minute apoi adaugam apa, cat sa acoperim intreaga compozitie si rosiile din conserva. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
  3. Lasam la foc mic pentru fierbere cam 25-30 de minute.
  4. Cand carnea este fiarta adaugam smantana amestecata cu faina si presaram patrunjelul tocat marunt si mai lasam sa dea un clocot si gata ostropelul.
  5. Putem sa o servim cu mamaliguta, piure sau orez.
  6. Daca aveti o zi grea si timp putin va recomand reteta, nu ve-ti pierde mult timp in bucatarie.


Pofta buna!


© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Mujaddara Libaneza
Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

Reteta de mujaddara este un preparat gutos din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Este o  mancare ce poate fi servita atat calda, cat si rece....

Închide