Ostropel din carne de pui cu ciuperci

Ostropel de pui
Ostropel de pui

O reteta delicioasa din caietul de retete al bunicii mele

Fiind sambata m-am gandit sa-mi petrec mai putin timp in bucatarie, rezervandu-mi placearea de a va scrie. Asa ca pentru masa de pranz am facut un ostropel cu cartofi piure, mi-a luat mai putin de o ora.

Nu am folosit o reteta standard , am folosit ingrediente gasite prin frigider…. iar rezultatul nu este o opera de arta, dar!!!.. am reusit un pranz gustos si rapid de facut, cu doar cateva ingrediente:



Ostropel din carne de pui cu ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 2 Fire de ceapa verde, poate fi orice fel de ceapa
  • 2 Feliute de ardei Capia taiat cuburi
  • 5 Ciuperci Champignon taiate julien, se pot folosi si din conserva
  • 2 Linguri smantana pe care eu am amestecat-o cu o lingurita de faina
  • 3 Linguri de rosii cubulete din conserva
  • 2 Linguri de ulei, patrunjel, sare si piper
Cum preparam:
  1. Ceapa, ardeiul si ciupercile le punem intr-o cratita, in uleiul incins si le distuim pret de un minut, dupa care adaugam carnea de pui.
  2. Le distuit bine 2-3 minute apoi adaugam apa, cat sa acoperim intreaga compozitie si rosiile din conserva. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
  3. Lasam la foc mic pentru fierbere cam 25-30 de minute.
  4. Cand carnea este fiarta adaugam smantana amestecata cu faina si presaram patrunjelul tocat marunt si mai lasam sa dea un clocot si gata ostropelul.
  5. Putem sa o servim cu mamaliguta, piure sau orez.
  6. Daca aveti o zi grea si timp putin va recomand reteta, nu ve-ti pierde mult timp in bucatarie.


Pofta buna!


© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pasca cu branza dulce si stafide
Pasca cu branza dulce si stafide

Alaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, Pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Pasti.  ...

Închide