Panna Cotta

panna cotta

\

11

Panna cotta este unul din cele mai simple deserturi – o budinca care se face din smantana de frisca, zahar si gelatina. Aceasta isi are originea in nordul Italiei, iar numele “panna cotta” literalmente inseamna smantana gatita.

Panna Cotta este unul dintre cele mai fine deserturi dulce, iar atunci cand combinam crema fina cu diverse fructe, gustul dulce dar in acelasi timp si racoros te face sa nu te mai poti opri din mancat.

 

 

Panacotta
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml smântâna lichidă
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 250 g frișcă lichidă
  • 30 g coajă de lămâie
  • esenta de vanilie
  • 20 g gelatina
Cum preparam:
  1. Punem pe foc  smântâna, untul si răzătura de lamâie, le incalzim doar, nu le lasam sa fiarba.
  2. Când da semne ca vrea  să fiarbă luăm de pe foc, adăugăm esenta de lamaie si gelatina care a fost pusă în laptele  rece cca 5 minute.
  3. Lăsăm compoziția să se răcească apoi adăugăm frișca bătută moale.
  4. Punem  în forme de silicon pe care le-am umezit putin si dam  la frigider timp de 4 ore.
  5. Servim rece cu sos de zmeura, sos de ciocolată și fructe proaspete.
  6. Pana Cotta poate fi facută cu diverse fructe cu ciocolata și diverse sosuri, trebuie doar să ne lăsăm imaginația sa lucreze.

 

Poftă bună!

 

Savoare si bun gust – Panacotta

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Gogosi pufoase
Gogosi pufoase

    Gogoșile, gogosi pofoase …”dulcele” cu care mă rasfăța bunica. Încă mai văd chipul ei luminat de bucurie când noi, nepoții, goleam farfuria plină...

Închide