Papanasi cu dulceata de zmeura

papanasi cu smantana si dulceata
papanasi cu smantana si dulceata

O reteta delicioasa usor de facut.

Este o rețetă simpla, ușor  de facut cu rezultat ce ne încântă papilele gustative.

 


Papanași cu dulceață de afine
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g brânză dulce de vacă
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr
  • 10 g bicarbonat
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 ml smântână
  • dulceaţă de zmeura
  • ulei pentru prăjit
Cum preparam:
  1. Intr-un bol asezam branza, cele doua oua, coaja de lamaie, sarea, zaharul tos si vanilat si bicarbonatul.
  2. Amestecam ingredientele bine dupa care adaugam faina pe care o incorporam bine in aluat.
  3. Daca dorim sa avem papanasi cu adevarat pufosi, nu vom pune mai multa faina decat cea din reteta. Aluatul se va lipi de maini, dar cand vom forma gogoasele ne pudram mainile cu faina.
  4. Dupa ce am incorporat faina, lasam aluatul la odihna 10 minute, dupa care formama gogoasele.
  5. Modelam din aluat biluțe potrivit de mari cărora le facem o adâncitură în centru şi capacele pentru viitorii papanaşi.
  6. Îi prăjim în baie de ulei cate 2 min pe o parte (atentie sa nu ii ardem) şi îi scotem pe şerveţele de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.
  7. Servim papanaşii calzi cu smântână şi dulceaţă de afine, după gust.
Poftă bună!

 

         

Savoare si bun gust – Papanași cu dulceață de zmeura

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP