Papricas de peste

Papricas de crap, somn, salau sau cod

tocanaAcest preparat face cinste bucatariei unguresti, bucatarie ce iti satisface pe deplin papilele gustative.
Este o mancare satioasa si foarte gustoasa, usor si rapid de preparat.

 

 

Papricas de crap, somn, salau sau cod
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg peste,
  • 300 g ceapa,
  • 1 kg cartofi,
  • 300 g rosii,
  • 50 g usturoi,
  • 150 ml ulei,
  • 50 g bulion,
  • ½ foaie dafin,
  • 1 fir cimbru,
  • ½ pahar vin,
  • 1 l de apa,
  • patrunjel,
  • sare,
  • boia sau piper
Cum preparam:
  1. Taiem crapul in bucati, il saram si-l prajim in ulei pana se rumeneste putin.
  2. In acelasi ulei prajim ceapa taiata marunt, la care adaugam bulion, boia de ardei, cimbru, stingem cu 1 L de apa.
  3. Lasam sa dea in fiert. Separat calim cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in cuburi mici, ii prajim atat cat sa-I rumenim putin, caci se mai fierb impreuna cu pestele.
  4. Luam o tava in care punem intai cartofii, apoi pestele prajit (pe jumatate) si sosul. Potrivim de sare si adaugam vinul, iar deasupra aranjam rosiile taiate in bucati.
  5. Introducem tava in cuptor, lasam sa dea bine in fiert, pana ce cartofii sunt gata, iar sosul scade suficient.
  6. Servim cald, cu patrunjel taiat marunt, presarat pe deasupra.

 

Savoare si bun gust – Papricas de peste

© 2016, Tina.

PAGE TOP