Parfait de vanilie cu migdale si capsuni

parfe de capsuni
parfe de capsuni

O reteta simpla si foarte gustoasa

La origine, parfait a fost o inghetata cu aroma de cafea. Astazi, se bazeaza pe combinatia de crema de oua, un sirop realizat din galbenusuri, sau piureuri de fructe, amestecate cu smantana si apoi puse la inghetat”.

O ultima dovada si poate cea mai puternica a faptului ca aceasta inghetata este desertul ideal este traducerea cuvantului „parfait” din limba franceza: Perfect.

 

Parfait de vanilie cu migdale si capsuni
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Fraceza
Portii: 4
Ingrediente:
  • 200 ml lapte de migdale
  • 150 g iaurt grecesc
  • 3 linguri sirop de agave
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • ⅛ linguriță sare
  • 50 g semințe de chia
  • 300 g căpșuni
  • 20 g migdale prăjite
Cum preparam:
  1. Punem laptele de migdale, iaurtul, două linguri de sirop de agave, vanilia și sarea într-un bol și le amestecăm bine. Adaugăm semințele de chia și lăsăm deoparte amestecul, timp de 25 de minute, apoi îl băgăm la frigider, peste noapte.
  2. Separat, tăiem mărunt căpșunile și le amestecăm cu restul de sirop de agave și cu migdalele prăjite.
  3. Scoatem amestecul de chia și iaurt din frigider și începem să asamblăm parfaitul în pahare.
  4. Punem un rând de amestec de iaurt și unul de pastă de căpșuni, până când terminăm ambele compoziții.

 

Savoare si bun gust – Parfait de vanilie cu migdale si capsuni

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Ciorba de porc cu smantana

  O ciorba gustoasa si satioasa. Daca propriul gustul ne permite o ciorba mai acrisoara si adaugam si putin bors facut in casa rezultatul va...

Închide