Paste cu sos de gorgonzola

Paste cu sos de gorgonzola

 

Paste cu sos de gorgonzola

O reteta savuroasa din bucataria italiana

 

Bucataria italiana este una dintre cele mai cunoscute bucatarii de pe planeta. Cu preparate diverse, din legume proaspete, peste, fructe de mare si inegalabilele paste, italienii au o adevarata pasiune pentru mancare.


Paste cu sos de gorgonzola
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Paste
Bucataria: Italiana
Portii: 2
Ingrediente:
  • 250 g paste
  • 100 g gorgonzola
  • 3 linguri smantana
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml lapte
  • ¼ lingurita oregano
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curatam o ceapă mică si o tocam marunt, cateii de usturoi ii pisam.
  2. Intr-o tigaie mai adanca in putin ulei calim ceapa si usturoiul.
  3. Asezonam cu putina sare, stingem cu o cescuta de apa si mai lasă la foc mic sa se patrunda bine ceapa.
  4. Adaugam smantana si gorgonzolas si se lasam la foc mic amestecand sa se topeasca amandoua in sosul de ceapa.
  5. Asezonam cu piper dupa gust.
  6. Pastele le fierbem al dente cca 15-20 de minute, conform instructiunilor de pe pachet, după care le scurgem de apa si le punem in tigaia cu sosul gorgonzola.
  7. Mai lasam pe foc 2 minute dupa care pastele cu sos de gorgonzola sunt gata pentru a fi servite.
Pofta buna!

 

gorgonzola  pene1 pene  sos formaggi  

Savoare si bun gust – Paste cu sos de gorgonzola

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)