Paste la cuptor in stil napolitan

Paste la cuptor in stil napolitan
Paste la cuptor in stil napolitan

Reteta delicioasa din bucataria italiana

Imi place foarte mult bucataria italiana, in care se combina ingredinte alese cu mare grija, cu arome deosebite.

Pastele la cuptor pregatite in stil napolitan este o combinatia  ideala  de paste, legume si carne care are ca rezultat o mancare delicioasa cu o savoare aparte.

 

Paste la cuptor in stil napolitan
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 de grame de paste (pene)
  • 600 g de curcan tocata
  • 3-4 rosii coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • busuioc, patrunjel
  • condimente dupa gust
  • sare, piper
  • 300 ml lapte sau smantana fluida pentru gatit
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • usturoi
  • ulei vegetal
Cum preparam:
  1. Curatam si spalam morcovul si ceapa. Morcovul il dam prin razatoarea mare iar ceapa o taiem cubulete.
  2. Intr-o tigaie punem uleiul in care sotam ceapa si morcovul.
  3. Cand legumele sunt sotate bine adaugam carnea si o calim 4-5 minute, apoi condimentam si adaugam verdeata. Dupa gust putem adauga si un catei de usturoi pisat.
  4. Intr-o oala fierbem pastele pe jumatate in apa cu sare.
  5. In timp ce fierb pastele pregatim sosul
  6. Intr-o oala mai mica punem laptele pe foc in care adaugam untul si putina sare.
  7. Cand untul este topit adaugam in ploaie faina si amestecam bine sa nu se faca gogoloase.
  8. Va trebui sa obtinem un sos cremos dar fluid.
  9. Intr-o tigaie in putin ulei sotam ardeiul si rosiile pe care le-am spalat si le-am taiat felii.
  10. Strecuram pastele si asamblam preparatul pentru al da la cuptor.
  11. Intr-un vas de silicon sau yena termoizolant, asezam in straturi toate ingredientele.
  12. In primul rand vom distribui jumatate din paste, peste care asezam jumatate din carne si jumatate din sos. Urmatorul strat va fi din toata cantitatea de ardei si rosii, peste care punem pastele ramase, iar peste paste vom aseza diferenta de carne. Deasupra vom turna restul de sos.
  13. Introducem vasul in cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
  14. Vom avea grija sa avem deasupra o crusta atractiva bine rumenita.

Pofta buna!

Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitanPaste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste in stil italian  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan  Paste la cuptor in stil napolitan

Savoare si bun gust – Paste la cuptor in stil napolitan

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
banane pane
Banane in aluat

    Bananele, supranumite şi „fructele fericirii” deoarece conţin o substanţă numită triptofan, care stimulează secreţia de serotonină - hormonul fericirii-, sunt printre cele mai...

Închide