Pateuri cu sunca si cascaval

Pateuri cu cascaval si sunca

 

 

Pateuri cu cascaval si sunca

Un deliciu usor de facut

De multe ori seara (nu este exact ce ne recomanda nutritionisti) in fata televizorului inlocuim cina cu pateurile astea gustoase de ti se topesc in gura.
Cand nu am timp sau sunt obosita schimb reteta din mers si nu mai fac aluatul ci il inlocuiesc cu aluat foietaj cumparat din magazin. Scurtez operatiunea la mai bine de jumatate. Trebuie insa sa recunosc ca pateurile facute cu aluatul in casa sunt mult mai gustoase.


Pateuri cu sunca si cascaval
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente:
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 1 cana de lapte cald
  • 2½ sau 3 cani de faina
  • 1 pachet drojdie uscată
  • ½ cana sunca fin tocata
  • ½ cana de branza mozzarella tocata,
  • 6 cani de apa
  • 4 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri Unt topit
  • Sare grunjoasa1-2 linguri
Cum preparam:
  1. Într-un castron mic, se amestecă împreună zahărul brun cu laptele cald până la dizolvare apoi amestecam și drojdia . Într-un castron mare, punem faina 2 ½ cesti peste care turnam laptele cu zaharul si drojdia.
  2. Se amestecă până când se formează un aluat moale.
  3. Se adaugă făina daca mai este necesar. Rotiți aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta usor de cateva ori, formând o minge.
  4. Ungem un castron mare cu ulei de masline in care punem aluatul si-l acoperim cu folie o de plastic. Il punem sa creasca intr-un loc caldut, timp de aproximativ 2 ore, până când aluatul s-a dublat în dimensiune și apar bule la suprafață.
  5. Împărțiți în 4 bucăți egale.
  6. Peste foaia intinsa se presara sunca si peste mozzzarella.
  7. Rulam si taiem în bucăți de 1½-cm și se pun într-o tava cu hârtie pergament.
  8. Repetați cu restul de 3 porții de aluat.
  9. Lăsam să se odihnească, descoperit, la temperatura camerei timp de 30 de minute.
  10. Între timp, incalzim cuptorul la 200 de grade C.
  11. Punem 6 cesti de apa la fiert, la foc mic blând, adaugăm cele 4 lingurite de bicarbonat de sodiu.
  12. Cand fierbe apa punem pateurile inauntru, aproximativ 20 de secunde fiecare. Utilizam o lingura cu fante pentru de a le transfera înapoi pe tava de copt.
  13. Cand folosim foietaj din magazin etapa asta o excludem, punem pateurile direct in cuptor dupa ce in prealabil le-am uns deasupra cu ou batut.
  14. Se da la cuptor si se coace aproximativ 15 minute.
  15. Scoatem din cuptor si ungem cat sunt calde cu unt topit si presaram cu sare sau susan, mac..

 

 

Pofta buna!

pateuri (1)  Pateuri cu cascaval si sunca  Pateuri cu cascaval si sunca  Pateuri cu cascaval si suncaPateuri cu cascaval si sunca  Pateuri cu cascaval si sunca

Savoare si bun gust – Pateuri cu sunca si cascaval

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
papanasi-din-cartofi
Papanasi de cartofi cu ciuperci

O reteta ideala pentru pranz in familie. Asezonam cu smantan si marar proaspat tocat si aromele vor fi irezistibile.

Închide