Pene (paste) cu pui si varza de Bruxelles

Pene (paste) cu pui si varza de Bruxelles

 

1

 

Aceasta varza in miniatură, numita varza de Bruxelles se găteşte usor la cuptor, poate fi folosita in supe, calita, cu sos de rosii, gratinata, la aburi, dar se poate consuma si cruda. Atenţie: atunci cand este gatita excesiv, aceasta va emana un miros neplăcut din cauza sulfului eliberat. Varza de Bruxelles, micuta si bogata in acid folic,  este bogată în proteine, fibre, carbohidraţi, dar și vitamina B, vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K.

 

Pene (paste) cu pui si varza de Bruxelles
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 250 g piept de pui
  • 150 g smântână
  • 150 ml vin alb
  • 100 g parmezan
  • 500 g paste
  • 200 g varză de Bruxelles sau varză obișnuită
  • ulei de măsline
  • 1 rosie
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • Piper, sare, oregano uscat, busuioc
Cum preparam:
  1. Punem pastele la fiert în apă clocotită în care inițial am pus o lingura de sare. Le vom fierbe conform indicațiilor de pe cutie.
  2. Tăiem în fâșii subțiri pieptul de pui și îl rumenim în 2 linguri de ulei încins, pe ambele parți (3-4 minute), tigaia să fie una măricică încât să încapă tot preparatul.
  3. Odata rumenite scoatem fașiuțele de piept de pui într-o farfurie și le păstrăm la cald.
  4. În tigaia în care am rumenit pieptul de pui punem ceapa taiată julienne și usturoiul zdrobit, adăugăm și un vârf de cutit de sare, astfel ceapa va lăsa zeamă si se va înmuia frumos.
  5. Când ceapa s-a înmuiat și devine ușor aurie, adăugăm varza de bruxelles tăiată în sferturi sau jumatați, roșia taiata cubulețe și le distuim până ce începe să se înmoaie și varza.
  6. Când varza și ceapa s-au înmuiat punem peste pieptul de pui rumenit, turnăm în tigaie vinul și smântâna și fierbem la foc mic.
  7. Avem grija sa nu fierbem prea mult astfel încât pieptul de pui să-și păstreze puțin din textura crocantă iar varza sa nu fie terciuita.
  8. Când preparatul este aproape gata asezonam cu cu sare, piper, oregano și busuioc. Adaugăm jumatate din parmezanul ras și-l încorporăm bine în sos.
  9. Adaugăm pastele fierbinți după ce le-am scurs de apa și mai lasăm totul sa mai dea un clocot.
  10. Daca nu este suficient sos adăugăm puțină apa, punem din apa în care au fiert pastele.
  11. Servim calde cu parmezan presărat deasupra.
Poftă bună!

 

23

 

 

 

 

 

 

 

 

46

 

 

 

 

 

 

 Savoare si bun gust – Pene(paste) cu pui si varza de Bruxelles 

[wysija_form id=”2″]

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cartofiori in manta de bacon

  Cubulețele de cartofi îmbrăcate cu mantou de cașcaval și bacon sunt o apetisante, delicioase si foarte gustoase, le pregătim rapid și sunt ideale în...

Închide