Pere coapte umplute cu nuci

Pere coapte cu miere de albine
Pere coapte cu miere de albine

Un desert foarte delicios si irezistibil

Acest desert facut din pere l-am gustat pentru prima data intr-o vacanta petrecuta in Turcia. Are un gust atat de placut incat nu m-am putut deslipi de farfurie pana nu a golit-o.

Este o reteta simpla dar cu un rezultat spectaculos. 


Pere coapte ( Preparat de post - Vegetarian)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Bucataria: Turceasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 4 pere
  • 6 linguri nucă taiata in bucati (nu macinata)
  • 2 linguri stafide
  • 3 linguri miere
  • sucul de la ¼ de lămâie
  • scorțișoară
Cum preparam:
  1. Spalăm bine perele le curatam și le taiem în jumătăți.
  2. Curățăm cotorul din fiecare jumătate de pară.
  3. Nuca o amestecăm cu mierea, sucul de lămâie și cu stafidele.
  4. Presarăm și puțină scorțișoară peste amestecul obținut.
  5. Încingem cuptorul.
  6. Fiecare jumătate de pară o umplem cu amestecul de nucă și o așazăm într- o tavă de cuptor.
  7. Lasăm câteva minute până ce perele se rumenesc și devin moi.
  8. Servim cand s-au racorit.

 

Un excelent desert pentru zilele de post.

Poftă bună!

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Carnea de pui, Recomandări și sfaturi
Carnea de pui, Recomandări și sfaturi

  Conform statisticilor, cea mai consumată carne la nivel mondial este carnea de pui. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.