Pere coapte umplute cu nuci

Pere coapte cu miere de albine
Pere coapte cu miere de albine

Un desert foarte delicios si irezistibil

Acest desert facut din pere l-am gustat pentru prima data intr-o vacanta petrecuta in Turcia. Are un gust atat de placut incat nu m-am putut deslipi de farfurie pana nu a golit-o.

Este o reteta simpla dar cu un rezultat spectaculos. 


Pere coapte ( Preparat de post - Vegetarian)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Bucataria: Turceasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 4 pere
  • 6 linguri nucă taiata in bucati (nu macinata)
  • 2 linguri stafide
  • 3 linguri miere
  • sucul de la ¼ de lămâie
  • scorțișoară
Cum preparam:
  1. Spalăm bine perele le curatam și le taiem în jumătăți.
  2. Curățăm cotorul din fiecare jumătate de pară.
  3. Nuca o amestecăm cu mierea, sucul de lămâie și cu stafidele.
  4. Presarăm și puțină scorțișoară peste amestecul obținut.
  5. Încingem cuptorul.
  6. Fiecare jumătate de pară o umplem cu amestecul de nucă și o așazăm într- o tavă de cuptor.
  7. Lasăm câteva minute până ce perele se rumenesc și devin moi.
  8. Servim cand s-au racorit.

 

Un excelent desert pentru zilele de post.

Poftă bună!

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cozonac cu cacao, nuci si stafide
Secretele unui cozonac perfect. Cozonac cu cacao, nuci si stafide

Nu poate fi sarbatoare la romani fără cozonaci pe masă. Pentru ca reuşita acestora să fie garantată şi să aveţi cei mai pufoşi cozonaci trebuie să...

Închide