Pesto cu frunze de coriandru

Pesto cu frunze de coriandru

 

-2

 

Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum ar fi parmezanul), seminţe de pin şi ulei de măsline.

Potrivit unor bucătari, Pesto-ul trebuie preparat într-un mojar de marmură cu un pistil de lemn pentru a obţine cea mai bună aromă. Cu toate acestea, în zilele noastre preferăm un blender.

 

 

 

Pesto cu frunze de coriandru
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g frunze coriandru proaspăt, fără codițe
  • 125 g migdale
  • 2 cepe roșii, tocate
  • 60 ml ulei de măsline
  • ½ linguriță ardei iute tocat, fără semințe
  • ½ linguriță sare
Cum preparam:
  1. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pisăm împreună coriandru, migdalele, ceapa tocată, ardeiul, presărăm puțina sare și turnăm treptat uleiul de masline.
  2. Sosul obținut îl punem într-un borcan închis ermetic.
  3. Îl consumăm cu paste sau cu diverse alte preparate.

 

 

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Alimentul la care nu te-ai fi gândit că are efecte benefice asupra sănătăţii

Deşi pare nefolositoare şi cu toţii o aruncăm la coşul de gunoi, cercetările au demonstat că coaja de ou are efecte benefice pentru sănătate, tratând...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.