Pesto rosso sicilian

Pesto rosso sicilian

Durata: 30 minute
Complexitate: Ușor
1

 

Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum ar fi parmezanul), seminţe de pin şi ulei de măsline.

Pesto Rossi – acesta a fost preparat iniţial în Sicilia şi foloseşte şi roşii uscate sau ardei roşu. Toate reţetele de Pesto se prepară cu ulei de măsline extravirgin.

 

 

 

Pesto rosso sicilian
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 6
Ingrediente:
  • o mână frunze de busuioc
  • ½ kg roșii cherry
  • 1 cațel usturoi
  • 100 g alune tăiate mărunt
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g brânză Ricotta
  • 50 g migdale
  • 1 ardei roșu
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Spălăm și taiem într-un recipient rosiile.
  2. Spălăm și uscăm busuiocul și îl punem peste tomate, împreună cu alunele, usturoiul, sarea și piperul.
  3. Adaugăm uleiul de măsline extravirgin, si punem totul în blender. Mixăm bine.
  4. Adăugă brânza parmezan rasă, migdale întregi și ricotta.
  5. Amestecăm toate ingredientele până când obținem un amestec neted.

 

 

 

2

 

 

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
iorba de curcan a la grec
Ciorba de curcan a la grec (à la grecque)

Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romanească unul dintre felurile principale de mancare pe care o servim la  pranz (arareori la cină) la inceputul mesei, dupa gustare. Ciorba de...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.