Piept de pui gratinat

Piept de pui gratinat
Piept de pui gratinat

O reteta ca la mama acasa.

O reteta excelenta, usor de facut, cu ingrediente putine, la indemana oricui. Pieptul de pui astfel gatit ti se topeste in gura, incat nu te poti opri din mancat.

 

Piept de pui gratinat
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 1 piept de pui întreg
  • 1 ceapa
  • 3 – 4 linguri branza sau cascaval razuit
  • 1-2 linguri maioneza
  • 1 lingura otet
  • 100 ml apa carbogazificata
  • 2 lingurite condimente (universale)
  • Sare, piper
  • ulei vegetal
Cum preparam:
  1. Pieptul de pui dezosat il taiem in bucati mici.
  2. Curatam ceapa, o spalam si o taiem in inele.
  3. Asezam puiul si ceapa intr-o oala, adaugam o lingurita de condiment, maioneza si otetul.
  4. Amestecam bine, dupa care adaugam sifonul si amestecam din nou.
  5. Lasam carnea la marinat vreme de 2 ore, in frigider.
  6. Dupa ce carnea s-a marinat, o asezam in tava de copt iar peste turnam putin ulei si sosul din marinata. Dupa gust mai asezonam cu condiment.
  7. Introducem tava in cuptor si coacem la 180 C timp de 30 de minute.
  8. Scoatem tava din cuptor si presaram deasupra branza sau cascavalul ras.
  9. Introducem tava din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
  10. Servim cu o garnitura de orez sau cartofi, alaturi de o salata de sezon.

Pofta buna!

Piept de pui gratinat  Piept de pui gratinat  Piept de pui gratinatPiept de pui gratinat  Piept de pui gratinat  Piept de pui gratinatPiept de pui gratinat  Piept de pui gratinat  Piept de pui gratinat

Savoare si bun gust – Piept de pui gratinat

© 2016, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)