Piept de pui in sos de smantana si ciuperci

Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci

 

Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci

O mancare gustoasa ca la mama acasa.

Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut.
Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.


Piept de pui in sos de smantana
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 300 g piept de pui
  • 1 ceapa medie
  • 200 g ciuperci feliate
  • 150 g smantana
  • o lingura de ulei vegetal
  • sare și piper după gust
Cum preparam:
  1. Curatam si spalam ceapa apoi o taiem feliute subtiri.
  2. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de bucatarie si il taiem in butati de marime medie.
  3. Intr-o tigaie punem uleiul la incis in care vom sota ceapa cu un pic de sare. Dupa gust putem adauga si 1-2 catei de usturoi pisat, va da o aroma deosebita pieptului de pui.
  4. Adaugam in tigaie pieptul de pui si sotam pana prinde un pic de culoare aurie.
  5. Potrivim cu sare si piper.
  6. Adaugam ciupercile si mai sotam 2-3 minute.
  7. Peste puiul sotat, adaugam in tigaie smantana si lasam sa fiarba la foc mic vreme de aproximativ 15 minute.
  8. Servim fierbinte.
  9. Putem decora cu verdeata tocata sau cascaval ras.

Pieptul de pui in sos de smantana si ciuperci este un adevarat deliciu, o reteta din bucataria romaneasca. La fel de gustos si aromat este si friptura de pui cu morcovi, va recomand sa o incercati, nu veti regreta.

Pofta buna!

pui cu smantana  pui cu smantana si ciuperci pui cu smantana si ciuperci  pui cu smantana si ciuperci pui cu smantana si ciuperci  pui cu smantana

 

Savoare si bun gust – Piept de pui in sos de smantana 

 

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci
Clatite de cartofi la cuptor cu umplutura de ciuperci

Clatitele sunt delicioase si aromate. Ele pot servite la  micul dejun sau o gustare pentru prânz sau cină. O reteta simpla foarte usor de facut.

Închide