Piept de pui in sos de smantana

pui cu smantana
pui cu smantana

O mancare gustoasa ca la mama acasa.

Pieptul de pui, fiert in smantana se topește literalmente in gura.
Acest fel de mancare este apreciat atat de copii cat si de adulti. O reteta simpla usor si repede de facut.

 

 

 

Piept de pui in sos de smantana
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1kg piept de pui
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de cuțit nucsoara
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 varf de cutit sare
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita mustar
Cum preparam:
  1. Spalam si uscam cu un servet pieptul de pui, apoi il taiem in bucati de dimensiuni medii.
  2. Curatam ceapa si o taiem in cuburi mici.
  3. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei in care punem la rumenit pieptul de pui, putem inlocui cu succes uleiul cu unt.
  4. Prajim carnea de pui aproximativ 3-5 minute, amestecand din cand in cand.
  5. Adaugam peste carne ceapa si calim impreuna 5-7 minute.
  6. Intr-un vas pregatim sosul amestecand bine smantana cu nucsoara, usturoiul pisat si mustarul.
  7. Adaugam sosul in tigaia cu bucatile de pui si lasam sa fiarba pe foc mic, pana cand pieptul de pui este fiert.
  8. Adaugam sarea si piperul.
  9. In funcție de marimea bucatilor de carne, durează intre 10 si 20 de minute.
  10. Servim puiul in sosul de smantana stropit cu ierburi proaspete, alaturi de o garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!

 

  Piept de pui cu sos de smantana3  45  6

 

Savoare si bun gust – Piept de pui in sos de smantana

 

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Salata de vita cu fasole rosie
Salată cu carne de vită si fasole rosie

       

Închide