Piept de pui Kiev

pui Kiev

 

pui Kiev

Un preparat delicios plin de arome irezistibile

Nu sunt multe preparate culinare  care se pot lăuda cu atât de multe legende legate de originea lor. Drepturile de autor pentru „Pui Kiev” sau ”Cotlete a la Kiev”, sau ”Kievscaia” sunt disputate între ucraineni, francezi, ruși și americani. Este un preparat gustos cu arome imbietoare.

 

Piept de pui Kiev
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 750 g piept de pui dezosat
  • 160 g unt
  • 10 ml suc de lămâie
  • 150 g făină
  • 3 buc ouă
  • 120 g pesmet
  • 200 ml ulei
  • Pătrunjel, ceapă verde, usturoi
Cum preparam:
  1. Amestecăm untul (să fie la temperatura camerei, puțin moale) cu pătrunjel, ceapă verde si usturoi, toate tocate.
  2. Adăugăm sucul de lămâie și astfel obținem o pastă de unt aromată.
  3. Cu ajutorul unei folii alimentare obținem din compoziție un baton pe care îl dăm la frigider la temperatura de 4ºC pentru aproximativ 10 minute.
  4. Pieptul de pui il batem bine cu ciocanul de snitele, astfel incat sa obtinem o bucata de carne ce poate fi rulata.
  5. Punem pe bucata de carne un sfert din cantitatea de unt aromat si rulam, după care îl trecem prin făină, ou bătut și pesmet.
  6. Îl prăjim într-o tigaie în care am pus suficient ulei astfel încât preparatul să fie rumen în exterior și pătruns în interior.
  7. Se servește cald cu garnitură de cartofi natur și salata.

 

Pui Kiev2Pui Kiev

Pui KievPui KievPui KievPui KievPui Kiev

 

Pofta buna!

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Poale-n brau moldovenesti
Banzoaice cu branza dulce

La noi in Ardeal le numim Branzoaice, in Moldova li se spune "Poale-n brau", le stim de la bunici si strabunici, pufoase, aromate, umplute cu branza dulce...

Închide