Pizza cu ciuperci si sunca

Pizza cu ciuperci

O pizza facuta in casa, o reteta simpla foaret gustoasa

Pizza este un preparat care isi are originea in Italia, mai precis provenind din Napoli. Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor.

Este o reteta simpla care suporta orice modificare  pe care ne-o dicteaza propriul gust.

 

 

Pizza cu ciuperci si sunca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Internationala
Portii: 4
Ingrediente:
Aluat
  • 660 g faina
  • 1,5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 410 ml apa rece
Sos
  • 3 rosii mari decojite tocate marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 250 g ciuperci feliate din conserva
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurita sare
Topping
  • 250 g sunca
  • 1 ardei capia
  • 150 g cascaval ras sau mozzarella
  • 2-3 linguri ulei de masline
Cum preparam:
Aluatul
  1. Intr-un castron asezam faina cernuta impreuna cu sarea, facem o gaura in mijloc in care turnam un pic de apa, zaharul si drojdia.
  2. Lasam cateva minute sa se topeasca drojdia dupa care adaugam uleiul si framantam bine aluatul pana obtinem o coca moale si nelipicioasa, aproximativ 10-15 minute.
  3. Cand aluatul este framantat bine il asezam intr-un bol in care am pus un pic de ulei de masline. Rotim pe toate partile aluatul in bol astfel incat sa avem pe toata suprafata o pelicula de ulei.
  4. Acoperim bolul cu folie alimentara si il lasam aluatul la crescut timp de o ora - o ora jumatate.
Sosul
  1. Punem uleiul la incins pe plita la foc mediu, adaugam ceapa tocata si o calim usor, dupa care adaugam rosiile decojite si tocate marunt.
  2. cand inceapa sa fiarba adaugam ciupercile si busuiocul si sarea.
  3. Fierbem timp de 10 minute pana rosiile defin moi si formeaza un sos fin.
Asamblarea
  1. Cand aluatul a crescut il asezam pe masa de lucru si cu ajutorul unui sucitor formam un cerc gros de 0,5 cm.
  2. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei.
  3. Peste aluat asezam sosul in strat uniform, peste sos asezam feliile de sunc, ardeiul taiat fisii sau rondele iar la urma presaram cascavalul sau mozzarella.
  4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 250 C si coacem aproximativ 20-25 de minute.
  5. Servim pizza calda.
Pofta buna!

 

pizza  pizza pizza  pizza pizza  pizza pizza  pizza pizza  Pizza

 

Savoare si bun gust – Pizza cu ciuperci si sunca

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP