Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan

prajitura-cu-blat-de-vanilie-si-foi-pandispan
prajitura-cu-blat-de-vanilie-si-foi-pandispan

O prajitura delicioasa ca la mama acasa

Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan este o reteta destul de simpla care ne va lua aproximativ o ora si jumatate. Daca vrem sa ne fie mai usor in locul foilor de pandispan facute in casa putem folosi acele foi pe care le gasim in supermarket. Deasemenea putem folosi o crema din budinca, foarte usor de facut. Eu  am avut timp la dispozitie si am vrut sa ma „complic” un pic mai mult si am folosit o crema fina de vanilie pe care am prezentat-o cu ceva vreme in urma si o crema mus de ciocolata.


Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 10
Ingrediente:
Blatul de vanilie
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
Foile de cacao:
  • 500g faina
  • 250 g zahar pudra
  • 200g unt, la temperatura camerei
  • 2 oua mari
  • 50 ml lapte
  • 40 g cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura de miere de albine
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 50 g de faina
  • 80 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie (sau zahar vanilat)
Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml frisca
Cum preparam:
Blatul de vanilie
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile le punem in bolul unui mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le o treapta mare.
  3. Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuad sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile si amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
  4. Adaugam apoi, faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana incorporam ingredientele bine si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
  5. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei.
  6. Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 25 - 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  7. Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei si trecem la preparatul foilor de cacao.
Foile de cacao
  1. Punem toate ingredientele intr-un vas incapator si le amestecam bine cu mana, pana avem un aluat omogen.
  2. Impartim aluatul in trei parti egale si le intindem in trei foi de dimensiunea tavii.
  3. Va fi foarte usor de lucrat cu aluatul daca il intindem intre doua foi de hartie de copt, nu se va lipi si nu trebuie sa mai adaugam faina.
  4. Cand avem foaia de dimensiunea dorita, indepartam una din hartiile de copt si asezam aluatul, cu tot cu foaia pe care l-am intins pe dosul tavii de copt.
  5. Coacem foile 10-12 minute in cuptorul incins la 180°C, apoi le lasam sa se raceasca.
Crema de ciocolata
  1. Turnam smantana de frisca intr-o oala cu fundul mai gros si o asezam pe plita la foc moderat
  2. Ciocolata o fragmentam in bucatele mici si o asezam in oala cu smantana.
  3. Lasam pe plita pana ciocolata se topeste fara sa fiarba.
  4. Punem in frigider si lasam sa se raceasca.
  5. Odata racita o mixam pana devine cremoasa iar apoi incorporam frisca putin cate putin avand grija sa nu taiem crema.
Asamblarea prajiturii
  1. Din crema de ciocolata punem deoparte 2-3 linguri pentru ornare.
  2. Taiem blatul de vanilie in doua.
  3. Peste o foaie de cacao, punem jumatate din crema de vanilie, nivelam cu spatula, asezam o foaie de blat de vanilie, punem o jumatate din crema de ciocolata, asezam cealalta parte de blat peste care nivelam restul de crema de ciocolata.
  4. peste crema de ciocolata asezam a doua foaie de pandispan de cacao si nivelam restul de crema de vanilie peste care asezam a treia foaie de cacao.
  5. Deasupra ornam simplu asa cum obijnuia mama sa faca.
  6. Am intins deasupra crema pusa deoparte iar peste am ras ciocolata.
  7. Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan este gata, o lasam cel putin o ora pana sa o servim, crema intrepatrunde foile iar acestea devin moi si fine de ti se vor topi in gura.
Pofta buna!

Prajitura televizor  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan     Prajitura televizor  Prajitura televizor Prajitura televizor  Prajitura televizor Prajitura televizor  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan  Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan

 

Savoare si bun gust – Prajitura cu blat de vanilie si foi pandispan

 

 

 

© 2016, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)