Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de fructe de padure

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu

O reteta simpla plina de savoare

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de fructe de padure, este o delicatesa ce ne incanta papilele gustative cu finetea si aroma sa deosebita. Este o prajitura rafinata care nu necesita ingrediente deosebite si nici pricepere de masterchef.

Combinatia de dulce acrisor face ca prajitura sa poata fi mancata, nu gustata. O recomand atat pentru placerea familiei cat si pentru o masa festiva, la care va face fata cu brio.


Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de fructe de padure
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 8
Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 pliculetpraf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
Crema:
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 350 ml iaurt
  • 15 g gelatina granulata
  • 6 linguri cu zahar
Jeleul de fructe
  • 350 g fructe de padure
  • 3 plicuri tort gelee (gelatina de fructe)
  • 6 linguri de zahar
Cum preparam:
Blatul
  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt, pana obtinem o crema omogena.
  3. Albusurile le mixam iar cand devin o spuma tare adaugam zaharul, lingura cu lingura.
  4. Cand albusurile sunt de consistenta unei bezele le incorporam lingura cu lingura peste crema de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus, cu mare grija sa nu taiem compozitie.
  5. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava pe care in prealabil am tapetat-o cu hartie de copt si am uns-o cu putin ulei.
  6. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Verificam cu scobitoarea daca blatul este copt.
  7. Cand este gata il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.
Crema
  1. Punem gelatina intr-un vas, turnam peste 75 ml apa rece si o lasam aproximativ 10 minute pentru a se hidrata. Cand gelatina a incorporat toata apa, asezam vasul pe o baie de aburi pana se lichefiaza, fara a lasa gelatina sa fiarba. O luam de pe baia de aburi si olasam sa se racoreasca.
  2. Intr-un vas mixam frisca pana obtinem o spuma tare.
  3. Intr-un alt vas mixam iaurtul cu zaharul si gelatina topita si racorita.
  4. Amestecul de iaurt il incorporam treptat in frisca spuma, mixand la viteza mica, cu grija sa nu taiem crema.
  5. Daca intre timp blatul s-a racit putem asambla prajitura, daca nu, punem crema la rece pana se raceste blatul.
Ansamblarea prajiturii cu crema de iaurt si jeleu de fructe de padure:
  1. Taiem blatul in doua pe orizontala.
  2. Asezam o foaie de blat pe un platou, apoi nivelam deasupra lui o treime din crema, peste care asezam cealalta foaie de blat si crema ramasa.
  3. Lasam la o parte prajitura si pregatim jeleul de fructe.
  4. Am folosit fructe de padure congelate, pe care le-am lasat sa se dezghete in mod natural pentru a-si pastra forma si culoarea.
  5. Scurgem fructele decongelate de sirolul lasat si le asezam peste ultimul strat de crema a prajiturii deja asamblata.
Jeleul de fructe
  1. Pentru jeleu avem nevoie de 500 ml lichid si daca siropul lasat de fructe este mai putin, completam cu apa.
  2. Amestecam gelatina de fructe (tort gelee ) cu zaharul si o incorporam in sirop, amestecand bine sa nu avem gogoloase, apoi o asezam pe plita la foc mic pentru cca 1 minut, pana jeleul se leaga.
  3. Luam de pe foc si punem jeleul deasupra prajiturii. Il punem la mijloc dupa care nivelam si acoperim toata suprafata prajiturii.
  4. Introducem tava cu prajitura in frigider pentru 1-2 ore, apoi putem servi.
Pofta buna!

Savoare si bun gust – Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de fructe de padure

© 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)