Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura-cu-crema-de-vanilie-2
Prajitura-cu-crema-de-vanilie-2

O prajitura minunata, gust fin si rafinat

Prajitura cu crema de vanilie este o prajitura facuta in casa, foarte delicioasa.

Este usor de preparat si musafiri vor fi cu siguranta incantati.


Prajitura cu crema de vanilie
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 8
Ingrediente:
  • Ingrediente
  • 400 g aluat foietaj
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • ½ baton de vanilie
  • 20 g unt
  • 1 lingura rom
  • 500 ml frisca batuta
  • 2-3 linguri zahar pudra vanilat
Cum preparam:
  1. Desfacem si se lasam la decongelat aluatul foietaj.
  2. Impartim aluatul in două foi de 3-4 mm grosime, care le coacem pe rand in cuptorul bine incins, cca 20 de minute.
  3. Jumătate din cantitatea de lapte il punem la fiert cu vanilia, iar restul de lapte il pastram rece.
  4. Batem spuma albuşurile cu 4 linguri de zahăr şi romul.
  5. Separat intr-un castron, mixam gălbenusurile cu restul de zahar, 2-3 linguri de lapte si untul.
  6. Adaugam treptat faina si laptele rece si mixam bine, sa nu se formeze cocoloaşe.
  7. Asezam castronul pe un bain-marie, mixam compozitia sau batem cu telul intimp ce adaugam putin cate putin si laptele cald.
  8. Lasam la foc pana se îngroasa, mixand continuu.
  9. Cand avem o crema consistenta o luam de pe foc si o lasam la racit.
  10. Dupa ce se raceste, incorporam albusul batut spuma si jumatate din frisca.
  11. Intindem crema pe una din foile coapte, iar peste crema asezam restul de frisca.
  12. Deasupra asezam cealalta foaie coapta.
  13. Lasam o ora la frigider si dupa aceea pudram cu zahar si putem servi.
Pofta buna!

 

30  cremescre2  0707  23cre2  cre11501828_1512567045730516_5292223863621905172_n  

Savoare si bun gust – Prajitura cu crema de vanilie

[wysija_form id=”2″]

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP