Prajitura cu nuca caramelizata

Tort cu nuca caramelizata

 

Tort cu nuca caramelizata

O prajitura minunata, gust fin si rafinat

O prajitura deosebit de gustoasa, foile fine ti se topesc in gura, iar crema  aromata te poarta in lumea viselor.  Propun sa  pregatim impreuna delicioasa Prajitura cu nuca caramelizata si ve-ti vedea ca nu este deloc o reteta complicata.


Prajitura cu nuca caramelizata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Prajituri, Dulciuri
Portii: 24
Ingrediente:
Blat
  • 10 albușuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 linguri de faina
  • 300 g miez nucă
Crema
  • 300 g unt gras
  • 10 galbenusuri ou
  • 150 g zahar
Decor
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g miez nucă
Cum preparam:
Blatul
  1. Mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul puțin câte puțin și mixăm în continuare până obținem o bezea tare și lucioasă.
  2. Când albușurile sunt bine bătute adăugam miezul de nuca măcinat și amestecam ușor cu mișcări de jos în sus pentru a nu scoate aerul din albușuri.
  3. Adăugăm făina puțin câte puțin și o încorporăm în cremă amestecând în continuare ușor.
  4. Împărțim aluatul în trei părți egale și întindem o parte în tava (dimensiune 25x35) tapetată cu hârtie de copt.Putem folosi o tavă mai mică și atunci vom coace nu trei foi ci patru, vom avea o prăjitură mai înaltă și mai aspectoasă, binențeles și mai puține porții.
  5. Nivelăm cu o spătulă sau lingură din lemn.
  6. Punem tava în cuptorul preîncălzit până se rumenește ușor pe margini.
  7. Coacem toate cele trei foi după care le lăsăm să se răcească așezate pe o hârtie de copt.
Pregătim crema
  1. Frecam gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă consistentă, dupa care o asezam pe un bain marie amestecând în continuu.
  2. Lasam compozitia sa fiarba pana se îngroașă si capata consistenta unei budinci, apoi o lăsăm la răcit.
  3. Între timp mixăm untul și când devine spumos apoi încorporăm crema de galbenușuri răcită deja, puțin câte puțin până obținem o crema consistentă.
  4. Crema o împărțim în trei părți egale.
  5. Așezăm primul blat pe o tavă si întindem o parte din cremă într-un strat uniform.
  6. Continuam la fel si cu urmatoarele blaturi . Ultimul strat de cremă va îmbraca prăjitura în exterior.
Decorul
  1. Caramelizăm zahărul tos într-o cratiță, avem grijă să nu îl ardem deoarece devine amar.
  2. Când zahărul este caramelizat adăugăm nucile și mai lăsăm 1 minut pe foc amestecând astfel încât toate nucile să fie încorporate în caramel.
  3. Nucile caramelizate le întindem în strat subțire pe o foaie de hârtie de copt și le lăsăm să se răcească, după care le rupem în bucățele.
  4. Le măcinăm apoi în robotul de bucătărie și le presărăm deasupra prăjiturii, acoperind în întregime stratul de crema pus deasupra ultimului blat.
  5. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore, apoi o tăiem cu un cuțit bine ascuțit.
  6. Prăjitura este gata și o putem servi.
Pofta buna!

 

2  3  45  6  7   8  910  11

 

Savoare si bun gust – Prajitură cu nucă caramelizată

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP