Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici
Prajitura cu piersici

O prajitura aromata, cu un gust fin de scortisoara si piersici

Imi plac foarte mult piersicile, caise, nectarinele, pot spune ca le ador. Suntem in plin sezon al acestor fructe si trebuie sa profitam din plin de acest lucru.

Si dupa o zi de munca vreau sa pregatesc o prajitura usor si iute de facut, o prajitura aromata, cu un gust fin de scortisoara care alaturi de savoarea piersicilor este greu de refuzat.

 

Prajitura cu piersici
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 3 piersici
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 200 g zahar tos
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Cum preparam:
  1. Este important ca toate ingredientele sa fie de la temperatura camerei.
  2. Intr-un bol punem untul si zaharul pe care le mixam la inceput mai usor apoi la o treapta superioara a mixerului.
  3. Mixam pana obtinem o spuma fina.
  4. Rand pe rand adaugam cele trei oua, mixam in continuu pana incorporam ouale.
  5. Adaugam smantana si amestecam cu o lingura sau spatula cu miscari usoare sa nu se taie compozitia.
  6. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi o adaugam peste compozitia de unt, lingura cu lingura.
  7. Tapetam cu hartie de copt o tava pe care o ungem cu putin ulei.
  8. Jumatate din aluat il asezam in tava, il nivelam cu o spatula si peste el asezam piersicile curatate de coaja si taiate felii.
  9. Peste piersici presaram pudra de scortisoara si putin zahar tos ( poate fi zahar brun).
  10. Peste piersici asezam cealalta jumatate de aluat si nivelam sa acoperim toata suprafata.
  11. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem prajitura timp de 30 de minute la temperatura de 170 C.
  12. Nu scoatem prajitura din cuptor pana nu trece testul scobitoarei care introdusa in prajitura trebuie scoasa curata.
  13. Cand prajitura este gata o scoatem din tava o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.
  14. O servim calduta cu un pahar de lapte rece.

Pofta buna!

Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersiciPrajitura cu piersici  Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersiciPrajitura cu piersici  Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersiciPrajitura cu piersici  Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersiciPrajitura cu piersici  Prajitura cu piersici  Prajitura cu piersiciPrajitura cu piersici  Prajitura cu piersici

 

Savoare si bun gust – Prajitura cu piersici

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
salata de fasole boabe
Salata de fasole boabe cu ceapa

Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta...

Închide