Prajitură cu visine

Prajitură cu visine

 

8


Prajitură cu visine
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Ingrediente:
Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 250 g vișine, pot fi și congelate
  • 2 linguri cacao
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm gălbenusurile, iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe .
  4. Când am obținut o compoziție fină și cremoasa o parte (3/4 din total) o așezăm în tavă pe care în prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt.
  5. Nivelăm compoziția în tavă.
  6. Sfertul de compozitie rămas îl amestecăm cu cele două linguri de cacao, amestecăm ușor să nu stricăm consistența.
  7. Amestecul cu cacao îl turnăm, peste compoziția din tava și cu ajutorul unei furculițe o încorporăm realizând un amestec neuniform.
  8. Odată ce am amestecat si am nivelat ambele compozitii deasupra aranjam vișinele spălate si scurse de apă.
  9. Coacem în cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  10. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm, blatul este copt.
  11. Lăsăm puțin să se răcească apoi scoatem din tavă și presărăm deasupra zahăr pudră vanilat.
  12. Porționăm în pătrate și putem servi prăjitura.

 

 

0102031234567

© 2016, Tina.

PAGE TOP