Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema lamaie

Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema lamaie
prajitura cu foi de miere de albine si crema de lamaie

Dulcineea-prajitura cu foi de miere de albine si crema de lamaie

Daca ai pofta de ceva dulce si daca ai si ceva timp liber, prajitura Dulcineea cu foi de miere de albine, este o alegere perfecta.

Dulce, acrisoara si aromata va fi pe gustul intregi familii si o minunata alegere pentru atunci cand ai si  musafiri.


Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema de unt
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 12
Ingrediente:
Foile:
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de lapte,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri miere de albine,
  • o lingura rasa de bicarbonat,
  • 500 g faina,
  • 2 oua
Crema:
  • 6 linguri de gris,
  • o cana de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 250 g unt,
  • coaja rasa de lamaie,
  • sucul de la o lamaie
  • 1 borcan de 370 ml de gem de caise
Cum preparam:
Foile:
  1. Punem la fiert intr-o oala, laptele impreuna uleiul si zaharul si lasam sa dea in cateva clocote timp in care amestecam usor cu lingura.
  2. Adaugam mierea de albine si lasam din nou sa dea in 2-3 clocote dupa care adaugam bicarbonatul, amestecand continuu si luam oala de pe plita.
  3. Lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam ouale batute, apoi faina si framantam usor pe o planseta de lucru pudrata cu un pic de faina.
  4. Facem un sul de aluat pe care care il impartim in 4 parti egale.
  5. Fiecare parte asa calda cum este, o intindem cu sucitorul pe dosul unei tavi.
  6. Introducem tava in cuptorul bine incins la 180 C si coacem aproximativ 3-4 minute.
  7. Cand foaie de prajitura este coapta co scoatem din cuptor di o asezam imediat pe o tava. Coacem toate cel 4 foi.
Crema:
  1. Fierbem laptele cu zaharul adaugam coaja rasa de lamaie si grisul si amestecam continuu pana se ingroasa si grisul este fiert.
  2. Luam oala de pe foc si o lasam deoparte 10-15 minute sa se racoreasca un pic.
  3. Intre timp intr-un castron, mixam untul sau margarina pana obtinem untul devine cremos si isi schimba culoare adaugam crema de gris, lingura cu lingura mixand in continuu.
  4. Cand am obtinut o crema pufoasa adaugam cate un pic din zeama de lamiae, mixand in continuare.
Asamblarea prajiturii
  1. Impartim crema in doua parti egale.
  2. Punem o foaie pe o tava peste care intindem uniform o parte din crema.
  3. Asezam peste foaia unsa cu crema, o alta foaie pe care o vom unge cu gemul de caise.
  4. Peste foaia cu gem aseza a treia foaie peste care intindem uniform cealalta parte de crema.
  5. La urma asezam ultima foaie pe care o pudram cu zahar pudra
  6. O servim rece de la frigider taiata in patratele dupa pofta inimi.
Pofta buna!

Savoare si bun gust – Prajitura Dulcineea (Albinita), cu foi de miere si crema lamaie

© 2018, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Macaroane cu branza
Macaroane cu branza la cuptor

Adevaratele pastele sunt concepute in marea lor majoritate din grau dur integral si apa. Acestea conţin vitamine, minerale, antioxidanti esentiali pentru viata. Pastele pregătite tradiţional,...

Închide