Prajitură rapidă cu fructe de pădure

 

20151101_213527


Prajitură rapidă cu fructe de pădure
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Ingrediente:
Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 250 g fructe de pădure
  • 2 linguri cacao
Cum preparam:
  1. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  2. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm gălbenusurile iar la final făina în care am amestecat praful de copt.
  3. Amestecăm ușor până obținem o compoziție cremoasă fără gogoloașe .
  4. Când am obținut o compoziție fină și cremoasă o parte (3/4 din total) o așezăm în tavă pe care în prealabil am tapetat-o cu hârtie de copt.
  5. Nivelăm compoziția în tavă.
  6. Sfertul de compoziție rămas îl amestecăm cu cele două linguri de cacao și amestecăm ușor să nu stricăm consistența.
  7. Amestecul cu cacao îl turnăm, peste compoziția din tava și cu ajutorul unei furculițe o încorporăm realizând un amestec neuniform.
  8. Odată ce am amestecat și am nivelat ambele compozitii deasupra aranjăm fructele de pădure spălate și scurse de apă.
  9. Coacem în cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  10. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, acesta este copt.
  11. Lăsăm puțin să se răcească apoi scoatem din tavă și presărăm deasupra zahăr pudră vanilat.
  12. Porționăm în pătrate și putem servi prăjitura.

 

 

1.21.31.41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1   23   45   6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Frigarui aperitiv
Frigarui aperitiv

  Imi plac in mod deosebit aperitivele servite la mesele festive. Acestea trebuie sa fie cat mai variate si usor de servit. Frigaruile din piept...

Închide