Prajitura Rigo Jancsi

Prajitura Rigo Jancsi

 

 

Prajitura "Rigo Jancsi"

Prăjitura Rigo Jancsi

Desigur, ca orice altă prăjitură  și  Rigo Jancsi are mai multe variante. Rețeta pe care o voi prezenta este rețeta copilariei mele, exact ca la mama acasă.


 
Prajitura Rigo Jancsi
 
Prăjitura "Rigo Jancsi" Author: Tina Prep time: 30 mins Cook time: 35 mins Total time: 1 hour 5 mins Serves: 10
Autor:
Ingrediente:
  • Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri nuci măcinate
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 3 linguri făină
  • 3 ouă întregi
  • O cană cu lapte rece
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • Glazura
  • 1 pachet de unt (200 g)
  • 3 linguri cacao
  • 2-3 linguri nucă măcinată pentru decor
Cum preparam:
  1. Blatul:
  2. Separăm albușurile de gălbenușuri.
  3. Batem albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul si mixăm albușurile până se întăresc. Adăugăm trepat gălbenusurile, făina în care am amestecat praful de copt, nuca, iar la final cacaua.
  4. Amestecăm ușor până obtinem o compozitie cremoasă fără gogoloașe
  5. Punem compoziția într-o tavă tapetată cu hartie de copt și dăm la cuptorul încins la 180 grade C, vreme de 20-30 minute.
  6. Pentru verificare facem testul cu scobitoarea, dacă pe scobitoare nu rămâne aluat și o scoatem curată atunci când înțepăm blatul, putem scoate din cuptor. Blatul este copt.
  7. Crema:
  8. Amestecăm într-o crăticioară făina cu cele 3 ouă până obtinem o pastă peste care turnăm laptele.
  9. Punem crăticioara pe foc mic si amestecăm continuu până crema se ingroașâ având grijă să nu se facă gogoloașe. Când e fiartă o luăm de pe foc si o lăsăm să se răcească.
  10. Mixăm untul cu zahărul pudră până se face spumă. Când untul este spumos și nu se simte zahărul încorporăm crema fiartă și răcită, puțin câte puțin. Vom obține o cremă pufoasă.
  11. Asezăm crema peste blat și o nivelăm uniform pe toata suprafața.
Glazura:
  1. Mixăm sau frecăm cu o spatulă untul cu cele 3 linguri de cacao până obținem o pastă omogenă pe care o întindem peste cremă, uniform.
  2. Peste glazură presărăm nucă măcinată si lăsăm prăjitura in frigider 2-3 ore dupa care o putem servi.
  3. Este delicioasa și părerea meu – ușor de făcut.

 

 

 

 

01020339-620160124_16471120160124_16515720160124_16523120160124_16593020160124_17004920160124_17205320160124_17330771177

20160124_17385420160124_174104

Poftă bună!

????

© 2016, Tina.

PAGE TOP