Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

 

1

Prajitura Snickers este  o prajitură rafinată ce merită pe deplin încercată.

 

Prajitura Snickers
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Prajitura Snickers Prep time: 45 mins Cook time: 35 mins Total time: 1 hour 20 mins Serves: 10
Autor:
Portii: 8
Ingrediente:
Blat
  • 8 albușuri
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g nucă măcinată
  • 100 g făină
  • un praf de copt
  • un praf sare
Stratul de ciocolată albă
  • 350g ciocolata alba
  • 30ml ulei
  • 250 g zahăr tos
  • 250 g unt
  • 250 g arahide
  • 8 gălbenușuri
Stratul de ciocolata
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 30 ml ulei
Cum preparam:
Blatul
  1. Preîncalzim cuptorul al 180°C, tapetăm cu hărtie de copt tava (avem nevoie de o tavă mare de 35x40cm) .
  2. Separăm ouale și batem albușurile cu praful de sare până avem o spuma tare, apoi adăugăm zaharul rand pe rand, și mixăm foarte bine. La final, trebuie sa avem o spuma tare si lucioasa.
  3. Adăugăm nucile și făina împreună cu praful de copt, le încorporăm în albușurile bătute folosind o spatulă sau o lingură de lemn, avem grijă să nu scoatem aerul din spuma.
  4. Turnăm compoziția obținută în tavă și o nivelam cu spatula.
  5. Coacem 15-20 de minute, trebuie să treacă testul scobitorii. Lăsăm blatul să se răceasca la temperatura camerei.
  6. Este foarte important ca toate straturile prăjiturii să fie reci, altfel se îmbină între ele.
Stratul de ciocolata alba, pentru care mărunțim ciocolata bucațele după care o punem într-o cratița cu fund dublu împreună cu uleiul, amestecăm în continuu cu telul până toata ciocolata este topită.
  1. Turnăm ciocolata alba peste blat și nivelam cu spatula pentru a obține stratul alb.
  2. Dăm la frigider pentru vreme de 30 de minute, până stratul de ciocolata alba este întărit.
Stratul de caramel, punem ½ din cantintatea de zahăr într-o cratiță cu fund dublu și îl topim, la foc mic, amestecând în continuu până se caramelizează. Avem grijă ca zahărul sa se arda deoarece devine foarte amar.
  1. Când zahărul este caramelizat și începe să se îngroașe, adăugăm untul și amestecam până când untul este complet topit.
  2. Separat, frecăm galbenușurile cu cealaltă jumatate de cantitate de zahar până obținem o cremă groasă. Punem crema de gălbenușuri peste caramel și amestecam bine cu telul, adăgăm și arahidele și continuăm să amestecăm până caramelul este gros și lucios.
  3. Luăm caramelul de pe foc și îl lăsăm să se răcorească la temperatura camerei după care îl turnăm peste stratul de ciocolată alba.
  4. Punem caramelul, îl nivelăm și dam din nou la frigider pentru o oră.
Stratul de ciocolată, mărunțim ciocolata și o topim împreună cu uleiul până este lucioasa și fără cocoloașe.
  1. Scoatem prăjitura din frigider și peste stratul de caramel turnăm statul de ciocolata, nivelăm bine și lăsăm prăjitura in frigider până a doua zi.

 

 2 - Copie  3 - Copie  4 - Copie  5 - Copie 3  567 211 67

9

Savoare si bun gust – Prajitura Snickers

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP