Prajitura Tosca

1


Prăjitura Tosca
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 10
Ingrediente:
Blat:
  • 8 albusuri
  • 250 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 100 g mac
  • 100 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema:
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
Stratul cu biscuiți:
  • 120 g biscuiți simpli
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • ½ lingurită rom
Décor:
  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 ml lapte
Cum preparam:
  1. Batem albusurile spumă cu un praf de sare, când spuma este tare adăugăm treptat zahărul.
  2. Odată incorporate tot zahărul si am obtinut o spumă tare ce nu cade de pe lingură, adăugăm pe rând macul, nuca de cocos și făina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o paletă sau lingură de lemn cu mișcări ușoare de jos in sus, astfel încât sa nu scoatem aerul din albușuri.
  3. Turnam aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem aproximativ 30 minute în cuptorul preâncalzit la 180°C (verificam cu scobitoarea, daca ințepăm blatul și scoatem scobitoarea curată, blatul este copt).
  4. În timp ce se coace blatul pregătim crema:
  5. Mixăm la viteză mare galbenușurile cu zahărul.
  6. Plicul de budinca îl dizolvăm în puțin lapte iar apoi amestecăm budinca cu gălbenușurile.
  7. Restul de lapte îl încălzim puțin și îl turnăm peste compoziția de gălenușuri cu budinca.
  8. Punem crema la fiert, la foc mic amestecând mereu să nu se facă gogoloașe, până se îngroașă și obținem o crema vâscoasă, după care o lăsăm să se răcorească.
  9. Când crema s-a răcit puțin adăugăm untul și mixăm până se omogenizează si obtinem o cream pufoasă si fină.
  10. Peste blatul răcit turnăm crema si ninelam uniform.
Pregătim biscuiții:
  1. Punem la fiert 200 ml lapte cu 150 g zahăr până acesta se topeste.
  2. Luăm de pe foc, adăugăm esența de rom si toată compoziția obtinută o punem intr-un castron intr-un castron în care incepem să înmuiem biscuții preț de cateva secunde, astfel încat să fie moi la exterior, dar fermi în interior.
  3. Așezăm biscuiții peste crema așezată peste blatul cu mac.
  4. Cănd am ocoperit cu biscuiți toată suprafața cremei punem prajitura la frigider preț de 10-15 minute.
  5. Înainte să o scoatem de la rece pregătim glazura și topim la baine-marie ciocolata, împreună cu 50 ml lapte.
  6. Glazura calda o turnăm și o întindem peste buscuiți.
  7. Punem prajitura la rece câteva ore apoi o putem servi.

Poftă bună!

1501828_1512567045730516_5292223863621905172_n10174777_1514471475540073_7273128678537539238_n12036883_1514471542206733_288748143119880328_n12032068_1514471498873404_2630637945850118773_n111111221133114411551166117711881199

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP