Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii

Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii
Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii

O reteta din bucataria italiana

Este o reteta perfecta pentru o masa în familie. Un preparat gustos, usor si rapid de facut si cu ingrediente putine. 

 

Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 450 g piept de pui dezosat
  • 100 g unt
  • 6 rosii de marime medie
  • 4 catei de usturoi pisați
  • 5-6 fire de busuioc proaspat
  • sare si piper
  • ulei de masline
Cum preparam:
  1. Pregatim pieptul de pui il taiem in cuburi potrivit de mari, asezonam cu sare și piper.
  2. Intr-o tigaie cu ulei incins prajim 4-5 minute pe fiecare parte pieptul de puiul.
  3. Cand s-a rumenit frumos il scoatem din tigaie si-l lasam sa se raceasca.
  4. Lasam un pic uleiul sa se racoreasca dupa care punem rosiile taiate cubulete si le calim la foc domol.
  5. Cand rosiile au lasat zeama adaugam untul si usturoiul. Amestecam sa incorporam bine untul in sos.
  6. Cand avem un sos format punem in tigaie bucatile de pui.
  7. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa dea un clocot dupa care dam la o parte capacul si mai lasam sa fiarba inca vre-o 5 minute.
  8. Inainte de a servi asezonam cu busuiocul tocat marunt.
  9. Putem servi alaturi de cartofi natur sau diverse paste.

Pofta buna!

pui cu usturoi  pui cu usturoipui cu usturoi  pui cu usturoi

 

Savoare si bun gust -Pui cu usturoi si busuioc in sos de unt si rosii

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza

Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor....

Închide