Pui Tetrazzini, pui si paste

Pui Tetrazzini
Pui Tetrazzini

O delicioasa reteta italiana

 

Rețeta aparține talentatei italience Giada De Laurentiis este o reteta rapidă și ușoară.
Combinatia dintre pui și paste nu poate fi decat un rezultat excelent.
Un preparat perfect cand timpul nu ne permite sa stamp rea mult in bucatarie.

 

 

 

pui Tetrazzini

 

 

Pui Tetrazzini, pui si paste
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal/Paste
Bucataria: Italiana
Portii: 6
Ingrediente:
  • 9 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 bucati de piept de pui
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita piper
  • 450 g ciuperci albe feliate
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 5 catei de usturoi maruntit
  • 125 ml vin alb sec
  • 50 g faină
  • 1 l lapte
  • 240 g smantana
  • 240 ml supa de pui (apa)
  • nucsoara, cimbru, patrunjel proaspat tocat
  • 340 g paste fainoase
  • 2 maini de mazare congelata
  • 200 g parmezan ras
  • 25 g pesmet
Cum preparam:
  1. Taiem bucatile de pui in cubulete mici si asezonam puiul cu sare si piper si-l calim topit la foc mic preț de 4 minute pe fiecare parte, intr-o tigaie unde um topit 1 lingura de unt cu una de ulei.
  2. Prajim ambele parti pana devin usor auriu.
  3. Scoatembucatile de pui pe o farfurie si-l lasam la racit.
  4. In tigaia in care am prajit bucatile de pui sotam ciupercile la foc mediu până când lichidul din ele se evaporă și ele devin ușor brune cca 1-2 minute
  5. Adaugam ceapa, usturoiul si cimbrul si sotam în continuare pana cand ceapa devine transparentă cca 5 min.
  6. Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora.
  7. Amestecam ciupercile cu carnea de pui.
  8. Topim 3 linguri de unt in tigaie, adaugam faina si amestecam 2 minute pana se omogenizează.
  9. Turnam si laptele, smantana, supa de pui, nucsoara.
  10. Potrivim cu sare si piper dupa gust.
  11. Amestecam bine si marim intensitatea focului acoperim tigaia si lasam sa dea in clocot.
  12. Dupa 2-3 clocote luam capacul si amestecam din cand in cand timp de 10 minute, pana cand se mai ingroasa sosul.
  13. Intre timp pregatim pastele dupa instructiunile de pe pachet.
  14. Scurgem pastele si le turnam peste pui, impreuna cu patrunjelul tocat, sosul și mazarea.
  15. Amestecam usor dupa care punem tot preparatul in tava care in prealabil am uns-o cu unt.
  16. Amestecam parmezanul cu pesmetul si presaram uniform peste preparatul asezat in tava.
  17. Din loc in loc presaram ultimele bucatele de unt
  18. Dam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Pofta buna!

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Varza cu afumatura
Varza cu afumatura

  Un preparat tradiţional, gustos şi aromat, varza cu afumatură este o alegere foarte nimerită pentru acest sezon.

Închide