Pulpe de pui la cuptor

pulpe de pui la cuptor

 

pulpe de pui la cuptor

O reteta din caietul ingalbenit al mamei mele.

O mancare gustoasa care alaturi de o salata verde te face sa nu te opresti din mancat.

 

Pulpe de pui la cuptor
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 8 pulpe de pui (ciocanele)
  • 8 catei usturoi
  • 30 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita cimbrisor
  • 150 grame masline
  • 1 lingura piper boabe
  • Sare si piper - dupa gust
Cum preparam:
  1. Intr-un castron mic, combinam 2 catei de usturoi tocat, zeama de lamaie, cimbru, cateva linguri de ulei de masline, sare si piper negru dupa gust.
  2. Amestecam bine.
  3. Intr-un vas rezistent la foc punem piperul boabe și usturoiul ramas, asezam pulpele de pui peste care turnam amestecul de lamaie si masline.
  4. In cuptorul preincalzit la 190 de grade introducem tava si coacem timp de aproximativ 40 de minute.
  5. Din cand in cand scoatem tava si cu o lingura luam zeama din tava si stropim pulpele.
  6. Le scoatem din cuptor cand carnea este moale iar deasupra a prins o crusta aurie.

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Pulpe de pui la cuptor

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Profiterol
Profiterol

    Crocant, aerat și cremos – profiterol-ul întrunește toate aceste caracteristici. Profiterol înseamna “mic cadou” și se regasește în tradiția cofetariei italiene, frantuzești, grecești...

Închide