Prajitura rapida cu branza dulce

Prajitura rapida cu branza

O reteta simpla, usor de facut

Dupa o zi plina si obositoare, venim acasa si familia vrea ceva dulce, ne punem mana in cap si spune „Off”. Sa nu disperam, sunt foarte multe idei de a  improviza ceva rapid, trebuie doar sa avem in frigider ceea ce ne trebuie si multumim pe toata lumea.

Pentru asemenea situatii,fac in asa fel, incat sa am tot timpul la indemana aluat foietaj (congelat) si branza dulce de vaci. Prajitura rapida cu branza dulce este cea mai simpla si usoara prajitura.

Continue reading “Prajitura rapida cu branza dulce” »

Please follow and like us:
0

Papanasi pufosi

papanasi pufosi

Reteta simpla, gustoasa, din bucataria romaneasca

Papanasi sunt foarte indragiti de romani si din acest motiv ei nu lipsesc din meniurile restaurantelor.

Niciodata nu am putut compara papanasii comandanti in restaurant, cu cei preparati acasa din ingrediente prospete si cu cantitatea de branza necesara in reteta. Fara branza suficienta, avem in farfurie niste gogosi cu numele de papanasi.

Continue reading “Papanasi pufosi” »

Please follow and like us:
0

Tocanita de curcan cu legume

Tocanita de curcan cu legume

O reteta ca la mama acasa

Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.

Continue reading “Tocanita de curcan cu legume” »

Please follow and like us:
0

Prajitura cu visine si nuca

prajitura cu visine si nuca

O reteta din caietul bunicii

Este o prajitura copilariei mele. O prajitura simpla, usor si repede de facut, care nu necesita ingrediente scumpe sau indemanare de maiestru bucatar. Un pandispan pe  care il facea bunica, cand picam pe nepregatite in vizita si era musai sa puna ceva dulce pe masa.

Continue reading “Prajitura cu visine si nuca” »

Please follow and like us:
0

Rulada de cascaval cu legume si crema de branza

Rulada de cascaval cu crema de branza

Un aperitiv delicios si fin, usor de facut.

Aperitivele sunt preparate delicioase servite inaintea felului principal. Ele pot fi calde sau reci, trebuie sa fie cat mai fanteziste si cat mai diversificate.

Rulada de cascaval cu legume si crema de branza, este un aperitiv apreciat pentru finetea gustului si este nelipsit intr-un platou cu aperitive festive.

Continue reading “Rulada de cascaval cu legume si crema de branza” »

Please follow and like us:
0

Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci

Rulada cu pate de ficat si ciuperci

Un aperitiv usor de facut, foarte gustos si aspectos.

Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.

Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu pate de ficat si ciuperci, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut.

Continue reading “Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci” »

Please follow and like us:
0

Frigarui libaneze

Frigarui libaneze Kafta

Un preparat usor de facut din bucataria Libaneza

Simple si usor de facut frigaruile libaneze sunt un adevarat deliciu, care vor avea succes atat la o masa in familie cat si la un picnik impreuna cu prieteni.

In Liban, aceste frigarui, numite kafta, se prepara de obicei prin amestecul carnii de vita cu ceapa, patrunjel, piper negru si sare. In Asia de Sud și Orientul Mijlociu, koftas sunt de obicei realizate din carne de miel, carne de vita, oaie sau pui , in timp ce versiunile grecești, cipriote si din Balcani pot folosi de carne de porc, vita, miel, sau un amestec din cele trei. In India , soiurile vegetariene includ koftas realizate din cartof , Calabash , paneer , sau banana . In Europa, kofta este servit ca fast – food ca un tip de kebab .

Continue reading “Frigarui libaneze” »

Please follow and like us:
0

Omleta cu ciuperci si ardei

Omleta cu ciuperci si ardei

O reteta delicioasa, satioasa si usor de facut.

V-ati intrebat vreodata cum si cine a inventat omleta? Chiar daca astazi este vazuta ca un preparat banal, omleta era considerata in lumea antica o reteta de top, destinata meselor alese. Romanii antici sunt cei care au combinat diverse retete, dand astfel nastere unor omlete speciale, fie ele dulci, fie sarate.

Continue reading “Omleta cu ciuperci si ardei” »

Please follow and like us:
0