Tort frisca si crema de unt
Traditia prajiturilor de sarbatoare in forma rotunda isi are radacinile în Grecia Antica, acestea fiind  oferite cu fast ca ofrande zeilor. Astazi nu concepem o masa de sarbatoare fara un tort festiv. De multe ori timpul nu ne permite sa pregatim cu migala un astfel de desert si apelam la cofetarii, dar… niciodata tortul de …
Bors de curcan
O ciorbică pe gustul tuturor, ușor de făcut, fără calorii multe și foarte savuroasă. Carnea de curcan este sănătoasă, are puţine calorii, o găsim ca şi recomandare în mai toate dietele, este potrivită în alimentaţia persoanelor cu probleme de sănătate şi este în acelaşi timp recomandată şi în alimentaţia copiillor după primele luni de viaţă.
Cornulete fragede cu gem
Reteta cornuletelor fragede cu gem este una pe care o stiu inca din copilarie, mama le facea frecvent umplute cu gem sau rahat ori nuci. Este o reteta simpla care nu are cum sa nu-ti iasa bine.
Chiftelute din carne de pui
Acest preparat a fost si este revendicat de multe popoare, chinezii susțin că ei au fost cei care au preparat pentru prima data faimoasele chiftelute. Ei sustin  ca acest preparat,  provine din bucătăria Shadong, aceasta fiind una din cele 8 renumite bucătării  tradiționale. Fiind facute pentru prima data acum foarte multi ani în timpul dinastiei …
Bruschete cosulet cu rosii si masline
Bruschetta con pomodoro e basilico – este cunoscutul preparat italian, cunoscut in lumea intreaga.Este un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos si apreciat. Ingrediente putine, ieftine si la indemana tuturor.
Fasolea este o mancare delicioasa!  Contine vitamine si proteine, nu are multe grasimi, plus ca este ieftina si o gasim (proaspata, congelata, la borcan) pe toata perioada anului. Motiv pentru care este considerata un aliment extraordinar, foarte important in regimul alimentar. Fasolea are un continutul ridicat de fibre, reglează glicemia si  proprietăti de scadere a …
Rulada cu prune
  Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon. Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon.
Sos cremos, fin si rafinat, un deliciu pe gustul tuturor
Sosul Alfredo, este un sos alb, cremos, care este servit cu succes alaturi de friptura de pui si paste. Este un sos usor de preparat din ingrediente cunoscute.
PAGE TOP