Rulada cu pate de ficat si ciuperci
Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie. Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu pate de ficat si ciuperci, pe langa aspectul placut pe care …
Frigarui libaneze Kafta
Simple si usor de facut frigaruile libaneze sunt un adevarat deliciu, care vor avea succes atat la o masa in familie cat si la un picnik impreuna cu prieteni. In Liban, aceste frigarui, numite kafta, se prepara de obicei prin amestecul carnii de vita cu ceapa, patrunjel, piper negru si sare. In Asia de Sud și …
Omleta cu ciuperci si ardei
V-ati intrebat vreodata cum si cine a inventat omleta? Chiar daca astazi este vazuta ca un preparat banal, omleta era considerata in lumea antica o reteta de top, destinata meselor alese. Romanii antici sunt cei care au combinat diverse retete, dand astfel nastere unor omlete speciale, fie ele dulci, fie sarate.
Chec pufos cu ciocolata
Checul o prajitura simpla, aromata si gustoasa. O reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce, facem rapid un chec simplu.
Spaghete carbonara
Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete. Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo  este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o …
Poale-n brau moldovenesti
La noi in Ardeal le numim Branzoaice, in Moldova li se spune „Poale-n brau”, le stim de la bunici si strabunici, pufoase, aromate, umplute cu branza dulce si stafide, sunt atat de bune incat sunt de nerefuzat. Este o reteta simpla, usor de facut si doar cu cateva ingrediente, o placinta foarte delicioasa la indemana oricui. Este …
Paste cu sos de gorgonzola
    Bucataria italiana este una dintre cele mai cunoscute bucatarii de pe planeta. Cu preparate diverse, din legume proaspete, peste, fructe de mare si inegalabilele paste, italienii au o adevarata pasiune pentru mancare.
Daca alegem sa folosim hrean din gradina, operatiunea cea mai dificila, este curatarea lui, cu siguranta ne va face sa plangem. Insa putem alege si o varianta simpla, aceia de a folosi hreanul din borcanul cumparat de la supermarket. Recomand consumul de hrean, beneficiile lui pentru sanatate sunt multiple si pe deasupra este si bun la …
PAGE TOP