dovlecel cu piept de pui si rosii cherry
Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. Bogat in fibre de calitate, dovlecelul are proprietati diuretice si se digera foarte usor. Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte din principiile active, raman insa fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare. In forma …
Florentina Mirela Pasca
Suntem femei si prin natura noastra sensibila si receptiva suntem mai des predispuse la dezamagiri si vulnerabilitati. Totusi, exista si partea frumoasa din noi, care recunoaste sentimentele autentice, se bucura, este fericita si iubeste. Intreaga noastra viata este o pulsatie sustinuta de suisuri si coborasuri, sentimente ambivalente in care binele si raul, sentimentul de vulnerabilitate …
ciorba-de-fasole-cu-piept-de-pui
Fasolea verde este o legumă înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr”, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi. Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de bolnavi de diabet, de vârstnici care au osteoporoză …
tort-cu-foi-de-miere-si-frisca
O prajitura cu foi fine si fragede, ce ti se topesc in gura. Prajituta mea are doar 7 foi, am facut-o in graba intr-o zi de sambata, destul de aglomerata. Reteta originala are vre-o 20 de foi, iar tortul arata ca un adevarat turn si este dedicat unei familii mari. Este o reteta ce pare …
Prajitura cu branza
Prajitura cu branza de astazi, este o reteta simpla, fara foi si fara aluat, as zice ca ar trebui numita budinca de branza la cuptor. Dar cum reteta o am din caietul mamei mele si ea ii zicea placinta (in Ardeal de cele mai multe ori, in loc de prajitura se spune placinta), nici eu …
Piept de pui invelit in bacon
Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon. Este o reteta simpla, foarte usor de facut, cu un rezultat ce -ti va multumi papilele gustative. Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din …
Coteltul de porc, o carne suculenta, cu firisoare subtiri de grasime,  frageda, pregatita bine este una dintre cele mai poftite fripturi. De cele mai multe  ori gresim, cand le aruncam direct pe gratar sau in cuptor doar cu putina sare si piper. In cazul cotletelor se cere mai multa sare si mai mult piper, pentru a face o crusta perfecta …
Salau prajit cu sos crud de usturoi
Salaul este un peste de apa dulce, foarte popular in Europa. Carnea sa este alba, frageda, cu un gust excelent si fara prea multe oase. Continutul sau in grasimi este redus, motiv pentru care salaul figureaza pe toate meniurile dietetice. Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like! 20
Sos crud de usturoi
Usturoiul este un condiment traditional romanesc, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun si aroma deosebita pe care il da anumitor mancaruri. Cu toate ca ne ferim de multe ori sa-l consumam, fiind un aliment mai putin „elegant” datorita mirosului sau puternic, el ajuta mult sanatatii si este mare pacat sa-l ignoram. Usturoiul are asa …
PAGE TOP