Papricas
  De multe ori  timpul ne preseaza si nu avem vremea necesara sa pregatim o masa copioasa si sofisticata. Avem nevoie de ceva satios, gustos si rapid de facut. Paprikasul cu cartofi este exact ce avem nevoie, bun, aspectos si usor de facut.
Bab guyas
  Bucataria ungureasca este una foarte apreciata, gustoasa, satioasa si bazata pe ingrediente traditionale. Retete pastrate cu sfintenie din mosi, stramosi pe care le gatim si in zi azi cu aceasi placere. Bab gulyas face parte din arta culinara maghiara si va invit sa il preparam impreuna.
Rulada cu mac, crema de branza si sunca
Aperitivele m-au fascinat mereu prin diversitatea lor si prin culorile ce pot fi puse pe o farfurile. Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu mac, pe care o fac ori de cate ori am ocazia. Priviti cat efect au aceste rulade delicioase pe un platou de aperitive festive si haideti ca impreuna sa gatim …
Cartofi cu maioneza
  Salata de cartofi este satioasa, aspectoasa si o putem servi cu succes ca  aperitiv la o masa festiva. Este o salata care nu implica un cost mare si nici nu ne ia prea mult timp. Acasa de cele mai multe ori o servesc alaturi de o friptura rece. Este delicioasa. Sa trecem la treaba….
oua umplute cu crema fina de unt
  Nu este sarbatoare sau aniversare la noi romani fara sa avem pe masa gustoasele oua umplute, aperitive delicioase,usor de facut. Mie imi plac deosebit de mult si am ales o reteta simpla si savuroasa cu putine ingrediente. Am renuntat in a pune in umplutura pate de ficat deoarece odata umplut oul, daca nu este …
Ostropel de pui
Fiind sambata m-am gandit sa-mi petrec mai putin timp in bucatarie, rezervandu-mi placearea de a va scrie. Asa ca pentru masa de pranz am facut un ostropel cu cartofi piure, mi-a luat mai putin de o ora. Nu am folosit o reteta standard , am folosit ingrediente gasite prin frigider…. iar rezultatul nu este o …
      Rulada facuta din spanac, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut. La mine este nelipsita din platourile cu aperitive pe masa de sarbatoare  
Sfaturi in bucatarie
    Chiar dacă suntem gospodine desavarsite, tot sunt momente in care ni se lipeşte mâncarea de tigaie sau aluatul nu creşte. Iată cateva sfaturi pe care le-am cules de prin lume, pentru dumneavoastra. Pentru a preveni lipirea mâncării de tigaie, vom evita să turnam mâncare rece într-o tigaie fierbinte.
PAGE TOP