Salau prajit cu sos crud de usturoi
Salaul este un peste de apa dulce, foarte popular in Europa. Carnea sa este alba, frageda, cu un gust excelent si fara prea multe oase. Continutul sau in grasimi este redus, motiv pentru care salaul figureaza pe toate meniurile dietetice.
Sos crud de usturoi
Usturoiul este un condiment traditional romanesc, il stim dintotdeauna si il folosim pentru gustul bun si aroma deosebita pe care il da anumitor mancaruri. Cu toate ca ne ferim de multe ori sa-l consumam, fiind un aliment mai putin „elegant” datorita mirosului sau puternic, el ajuta mult sanatatii si este mare pacat sa-l ignoram. Usturoiul are asa …
Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci
  Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut. Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.
File de pui cu cascaval
Reteta file umplut cu cascaval este exact ce ne trebuie pentru a gati o cina rapida sau masa de pranz, atunci cand care timpul noastru este foarte limitat. Va garantez, pe cat de simpla este reteta, pe a tat de gustos este rezultatul.
Friptura de porc in sos de caise
  Cotletul de porc in sos de caise este preparatul ideal pentru o masa in familie sau pentru o masa festiva. Este o reteta simpla, usoara si foarte rapid de facut iar rezultatul peste asteptari, un gust rafinat si arome imbietoare.
Zacusca de vinete
Zacusca este o mancare de legume proaspete, coapte, specifica tarilor balcanice. Conform traditiei romanesti, dupa recolta de toamna, se pregateste zacusca conservata in borcane sterilizate, pentru a fi consumata iarna. Pentru o zacusca reusita trebuie sa avem legume proaspete de buna calitate. Atentie mare, vinetele si ardeii se cantaresc cruzi si apoi se vor coace.
salata de fasole boabe
Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la …
Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea sa ajuta la eliminarea aproape totala a gustului amar. Este folositoare pentru bucatarie datorita capacitătii sale de a absorbi o mare parte din grasimile de gatit, facand posibila realizarea unor …
PAGE TOP