Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci

Rulada cu pate de ficat si ciuperci
Rulada cu pate de ficat si ciuperci

Un aperitiv usor de facut, foarte gustos si aspectos.

Un platou cu aperitive festive este o adevarat opera de arta. Nu este deloc usor sa imbini gusturi si arome, sa faci jocuri de culori si sa obtii o galerie de arta asezata pe o singura farfurie.

Un aperitiv mult apreciat este si rulada cu pate de ficat si ciuperci, pe langa aspectul placut pe care il ofera asezata intr-un platou festiv cu aperitive, are si un gust fin deosebit de placut.

Rulada cu ciuperci si pate

Un aperitiv ce va inbogati un platou la o masa festiva

Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • 5 liguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g pateu de ficat
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 200 g ciuperci champignon
  • sare
  • piper
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separam galbenusul de albus.
  2. Albusul impreuna cu praful de sare ( un varf de cutit), il mixam pana obtinem o spuma tare.
  3. Galbenusul il amestecam cu uleiul pana devine cremos apoi adaugam smantana si praful de copt.
  4. Peste galbenus adaugam albusul spuma si amestecam cu grija sa ramana spumos.
  5. Cand am incorporat bine albusul, adaugam faina lingura cu lingura.
  6. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu un pic de ulei.
  7. Coacem la 180 grade aproximativ 25 de minute.
  8. Cand blatul este copt il rulam intr-un prosop de bucatarie sau in folia in care l-am copt si cu care am tapetat tava.
Umplutura:
  1. Pateul de ficat il mixam impreuna cu untul pana devine omogen si cremos.
  2. Ceapa o taiem inele si o calim in uleiul incis.
  3. Cand ceapa devine sticloasa adaugam ciupercile, am folosit ciuperci din conserva.
  4. Sotam ciupercile impreuna cu ceapa pana scade apa lasata de ciuperci.
Asamblarea ruladei aperitiv cu pate de ficat si ciuperci:
  1. Intindem pe plansa de lucru blatul si pe toata suprafata nivelam crema de pate si unt.
  2. Peste pate, pe prima jumatate a blatului, intindem ciupercile cu ceapa, apoi rulam.
  3. Am infasurat strans toata rulada intr-o folie de aluminiu si am pus-o in frigider pentru cateva ore.
  4. Scoatem rulada din frigider si o feliem atunci cand o servim.
  5. Pofta buna!

                      

 

Savoare si bun gust – Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci

 

 

 

© 2017, Tina.

PAGE TOP