Rulada cu spanac

 

Rulada cu spanac ca la mama acasa

Bogat in substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cesti.
In plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optima de sănătate. Prin consumul de spanac, o persoana poate acumula și fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.
În felurile de mâncare gătite, spanacul nu trebuie fiert foarte mult. Ideal este să fie consumat crud, în special cel abia crescut (baby spinach), cu frunza mică şi fragedă.

Rulada cu spanac este un aperitiv ușor de făcut și foarte potrivit dacă vrem să servim prietenii cu ceva bun și original.


 
Rulada cu spanac
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Rulada cu spanac Author: Tina Prep time: 15 mins Cook time: 45 mins Total time: 1 hour Serves: 4
Autor:
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 foaie aluat foietaj (400g)
  • 300 g spanac (poate fi congelat)
  • 1 ceapă
  • 50 g de unt (margarină daca postim)
  • 1 lingura cu mac
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Spalam si tocam fin spanacul.
  2. Călim ceapa și spanacul în unt (margarină).
  3. Asezonam cu sare și piper după gust și amestecăm.
  4. Cu un sucitor intindem foarte putim aluatul, iar apoi punem peste compozitia de spanac.
  5. Rulam aluatul si il ungem deasupra cu unt (margarină) topit.
  6. Așezam ruloul într-o tava tapetata cu hârtie, dar unsă înainte cu puțin unt ( margarină) topit. Presarăm deasupra semințele de mac sau susan.
  7. Introducem rulada in cuptorul preîncalzit, pentru aproximativ 25 min la temperatura de 180 C.
  8. Cand rulada are o culoare aurie o putem scoate din cuptor, este gata.
Pofra buna!

 

  
3 

Savoare si bun gust – Rulada cu spanac

[wysija_form id=”2″]

© 2015 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cofeina, argumente pro si contra

    Aroma si gustul cafelei sunt irezistibile pentru multi dintre noi, dar stim oare care sunt efectele benefice ale consumului regulat, dar mai ales...

Închide