Rulada din carne de porc cu caise uscate

Rulada de porc cu caise

 

 

 

Rulada de porc cu caise

O combinatie nemaipomenit de buna de dulce si sarat.

Este o retetă ce merită încercată, rezultatul va incânta cele mai rafinate gusturi.

 

Ruladă din carne de porc cu caise uscate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2
Ingrediente:
  • 500-600 g piept de porc (file) ,
  • 8-10 caise proaspete (10-12 caise uscate),
  • 10 g gelatina cu granule mici,
  • sare,
  • piper negru măcina
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare.
Cum preparam:
  1. Curățăm pieptul de membrane, îl tăiem în două straturi, însă nu până la capăt, astfel să se desfacă în formă de carte, îl batem printr-o peliculă alimentară până la dimensiunea de 0,5 cm, asezonam cu sare, piper, presarăm si gelatina.
  2. Caisele proaspete le curăţăm de sâmburi (cele uscate se spală), și le tăiem în jumătăţi. Caisele le pun pe o margine de carne, apoi carnea o rulăm, leagăm cu o sfoară şi fierbem într-o cantitate mică de supa in care punem morcovul, ceapa și rădăcina de pătrunjel.
  3. După ce rulada este gata, o lasăm să se răcească sub o greutate.
  4. Înainte de a o servi, se îndepărtează sfoara, rulada o tăiem felii.
  5. Servim cu legume proaspete sau cu fructe marinate.
  6. Putem să servim rulada atăt calda cu garnitură de piure, ca fel principal,  cât  și rece ca aperitiv.

Poftă bună!

© 2016, Tina.

PAGE TOP