Rulada din carne de porc cu caise uscate

Rulada de porc cu caise

 

 

 

Rulada de porc cu caise

O combinatie nemaipomenit de buna de dulce si sarat.

Este o retetă ce merită încercată, rezultatul va incânta cele mai rafinate gusturi.

 

Ruladă din carne de porc cu caise uscate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2
Ingrediente:
  • 500-600 g cotlet de port sau piept de pui
  • 8-10 caise proaspete (10-12 caise uscate),
  • sare,
  • piper negru măcinat
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare.
Cum preparam:
  1. Curățăm carnea de membrane, îl o tăiem în două straturi, astfel incat să se desfacă în formă de carte, o batem printr-o peliculă alimentară până la dimensiunea de 0,5 cm, asezonam cu sare, piper, presarăm si gelatina.
  2. Caisele proaspete le curăţăm de sâmburi (cele uscate se spală), și le tăiem în jumătăţi. Caisele le pun pe o margine de carne, apoi carnea o rulăm, leagăm cu o sfoară şi fierbem într-o cantitate mică de supa in care punem morcovul, ceapa și rădăcina de pătrunjel.
  3. După ce rulada este gata, o lasăm să se răcească sub o greutate.
  4. Înainte de a o servi, se îndepărtează sfoara, rulada o tăiem felii.
  5. Servim cu legume proaspete sau cu fructe marinate.
  6. Putem să servim rulada atăt calda cu garnitură de piure, ca fel principal, cât și rece ca aperitiv.

Poftă bună!

© 2016 – 2018, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cotlet cu prune
Friptura de porc cu prune uscate

  Este o rețetă relativ ușoară, cu un rezultat savuros. La o masă festivă ne vom ipresiona cu siguranță musafiri.

Închide