Rulada din orez si mere

Rulada din orez si mere

 

unnamed

O rulada nu foarte populara la noi la romani, dar cu siguranta trebuie incercata. Este o reteta simpla


Rulada din orez si mere
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 2
Ingrediente:
  • 100 g de măr ras
  • 100 g orez
  • 200 g de lapte
  • 1 ou
  • 40 g de unt proaspăt
  • 20 g de zahăr
  • 50 ml de apă plată
Cum preparam:
  1. Spălăm orezul și-l tamponăm cu un prosop curat pentru a se usca apoi îl măcinăm cu ajutorul unei râșnițe până când devine foarte fin.
  2. Faina obtinuta din orez o  punem intr-o oala impreuna cu  laptele si   punem la fiert, la foc mic.
  3. Așteptăm să clocotească până când capătă consistența unei budinci iar apoi  adăugăm un sfert din cantitatea de unt, zahărul și oul, amestecam constant pentru a omogeniza compoziția.
  4. Lăsăm pasta rezultată la răcit și apoi o întindem pe un prosop de bucatarie umed, astfel încât să nu depășeasca 2 cm în grosime.
  5. Adăugăm merele rase și cu ajutorul prosopului rulăm.
  6. Ungem un vas de yena cu puțin unt, punem rulada si o acoperim  cu un capac.
  7. Asezam vasul de yena pe un bain marie si o fierbem 15-20 minute.
  8. Consumăm rulada caldă, cu untul rămas topit deasupra.

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP