Rulou cu crema de vanilie si mure

 

20151129_144730


Rulou cu crema de vanilie si mure
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 10
Ingrediente:
  • 1 buc baton de vanilie
  • 800 g foietaj
  • 400 g mure proaspătă
  • 150 ml frișcă
  • 500 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 4 galbenus
  • 30 g făină
Cum preparam:
  1. Intindem foietajul în strat de 1 cm și îl lăsăm la rece.
  2. Separat preparăm crema de vanilie astfel: într-un vas adăugăm laptele și batonul de vanilie și le fierbem la foc mic.
  3. La primul clocot adăugăm gălbenușurile amestecate cu zahărul și făina.
  4. Compoziția obținută o fierbem până devine consistentă și omogenă amestecând continuu.
  5. După ce se răcește o amestecăm cu frișca bătută.
  6. Pe un șablon construit din folie de aluminiu așezăm foietajul tăiat sub forma de cordon.
  7. Tapetăm cu ou pe toata suprafața și coacem la 180ºC timp de 30 de minute.
  8. Cornul astfel obținut odată rece îl umplem cu crema de vanilie cu frișcă iar la capăt așezăm mure proaspătă.
  9. Decorăm cu frunze de mentă și servim cu sos de fructe de pădure sau vanilie.

 

Rulou cu vanilie   Rulou cu vanilieRulou cu vanilie   Rulou cu vanilieRulou cu vanilie   Rulou cu vanilie  Rulou cu vanilie

 

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Rulou cu crema de vanilie si mure

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Piure de mar cu ovaz de la 5 luni

   

Închide