Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Este desertul copilariei mele, cred il iubim cu totii. Il facea atat de des mama, incat reteta asta simpla o stiu din totdeauna. Bineinteles putem face si un salam de biscuiti mai sofisticat, cu nuca de cocos, cu rahat, stafide, fistic sau fructe uscate.

Astazi mi-am propus sa fac reteta simpla, reteta bunicilor si a mamelor noastre, cand era un adevarat miracol sa gasesti unt, fara sa mai vorbim de alte ingrediente rare si neintalnite pe atunci.


Salam de biscuiti
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g biscuiti simpli
  • 200 ml lapte
  • 180 g unt
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri rase de cacao
  • 20 ml esenta de rom
Cum preparam:
  1. Faramitam biscuiti in bucatele mici si mari.
  2. Intr-o oala punem, la foc mic, laptele untul si zaharul.
  3. Cand ingredientele din oala sunt toate lichide adaugam cantitatea de cacao si esenta de rom.
  4. Amestecam pana cand pudra de cacao s-a incorporat bine, fara cocoloase.
  5. Asteptam sa dea un clocot apoi luam oala de pe foc si lasam compozitia 5 minute sa se racoreasca.
  6. Cand compozitia s-a racit putin (nu de tot) o turnam peste biscuiti.
  7. Amestecam bine pana cand toti biscuiti vor fi incorporati.
  8. Pe plansa de lucru intindem o folie alimentara, pe care vom turna toata compozitia.
  9. Rulam folia si o strangem bine astfel incat compozitia sa se lege bine impreuna.
  10. Introducem salamul de biscuiti obtinut in frigider, pentru cel putin 3 ore.
  11. Odata racit, il scoatem din folie, il portionam si savuram bunatatea obtinuta atat de usor.
Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Salam de biscuiti

© 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)