Salata de fasole boabe cu ceapa

salata de fasole boabe
salata de fasole boabe

O reteta simpla, foarte apreciata in zilele de post

Fasolea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace.

Mai mult, fibrele promoveaza sanatatea tractului digestiv si pot reduce unele tipuri de cancer. Fasolea contribuie si la mentinerea cantitatii de zahar sau glucoza, niveluri esentiale pentru reducerea riscului de a dezvolta diabet si pentru combaterea acestei afectiuni.


Salata de fasole boabe cu ceapa
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 300 g fasole tarcata
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml otet de mere
  • 20 g zahar brun
  • 30 ml ulei
  • ½ ceapa mare
  • 100 ml apa
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
Cum preparam:
  1. Alegem fasolea o spalam si o inmuiem in apa rece cu cel putin 3-4 ore inainte de sau de seara pana dimineata.
  2. Punem fasolea la fiert impreuna cu foile de dafin.
  3. Daca dorim sa pregatim o salata foarte rapida, atunci vom folosi fasole din conserva, trebuie doar sa o spalam in apa rece.
  4. In timp ce fasolea fierbe preparam sosul si in cele 100 ml de apa rece turnam otetul, sarea, zaharul si piperul. Amestecam bine si cand s-a topit atat sarea cat si zaharul adaugam uleiul.
  5. Taiem ceapa cubulete, tocam patrunjelul dupa care le amestecam cu fasolea fiarta si sosul preparat inainte.
  6. Salata de fasole cu ceapa este gata si o putem servi cu bacon prajit crocant.
Pofta buna!

  salata de fasole cu ceapa04  salata de fasole cu ceapa salata de fasole cu ceapa  

 

Savoare si bun gust – Salata de fasole cu ceapa

 

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Bab guyas
Gulas unguresc de fasole, Bab gulyas

  Bucataria ungureasca este una foarte apreciata, gustoasa, satioasa si bazata pe ingrediente traditionale. Retete pastrate cu sfintenie din mosi, stramosi pe care le gatim...

Închide