Salata indiana

Durata:  35 minute

Complexitate: Mediu

unnamed (5)

Ingrediente (4 porții)

o ceaşcă şi jumătate de orez brun

4 ceşti de apă

1 conservă de vârfuri de sparanghel, scursă

1 ardei gras verde

2 mere roşii

1/4 ceaşcă de stafide galbene

1/2 ceaşcă de smântână lichidă

1 linguriţă de praf de curry

1 linguriţă de suc de lămâie

sare şi piper după gust

 

Cum preparăm: 

Tăiem în cubulețe ardeiul și merele.

Punem orezul cu apă într-o cratiţă. Lăsam să dea în clocot, apoi micşoram focul, acoperim şi fierbem timp de aproximativ 30 de minute, până când orezul se înmoaie.

Odată fiert scurgem orezul de apa în care a fiert  şi lăsăm să se răcească.

Cât timp orezul se răceşte, punem stafidele aurii într-un vas şi le acoperim cu apă fierbinte. Lăsam să se înmoaie timp de 20 de minute pentru a se umfla, apoi le scurgem de apă.

Într-un bol mediu, batem smântâna până se întăreşte puţin. Adăugam praful de curry, sucul de lămâie, sare şi piper.

Într-un castron separat,  amestecăm  orez brun, sparanghel, ardei roşu, mere şi stafide.

Adăugăm în compoziţia de curry, lăsam să se răcească pentru a servi.

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Felie Tort Marianne
Tort Marianne

Este un tort extrem de usor de facut, dar cu un gust delicat de care nu te mai saturi. Cu forma s-a neregulata ornat cu...

Închide