Salata indiana

Durata:  35 minute

Complexitate: Mediu

unnamed (5)

Ingrediente (4 porții)

o ceaşcă şi jumătate de orez brun

4 ceşti de apă

1 conservă de vârfuri de sparanghel, scursă

1 ardei gras verde

2 mere roşii

1/4 ceaşcă de stafide galbene

1/2 ceaşcă de smântână lichidă

1 linguriţă de praf de curry

1 linguriţă de suc de lămâie

sare şi piper după gust

 

Cum preparăm: 

Tăiem în cubulețe ardeiul și merele.

Punem orezul cu apă într-o cratiţă. Lăsam să dea în clocot, apoi micşoram focul, acoperim şi fierbem timp de aproximativ 30 de minute, până când orezul se înmoaie.

Odată fiert scurgem orezul de apa în care a fiert  şi lăsăm să se răcească.

Cât timp orezul se răceşte, punem stafidele aurii într-un vas şi le acoperim cu apă fierbinte. Lăsam să se înmoaie timp de 20 de minute pentru a se umfla, apoi le scurgem de apă.

Într-un bol mediu, batem smântâna până se întăreşte puţin. Adăugam praful de curry, sucul de lămâie, sare şi piper.

Într-un castron separat,  amestecăm  orez brun, sparanghel, ardei roşu, mere şi stafide.

Adăugăm în compoziţia de curry, lăsam să se răcească pentru a servi.

 

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TrackBack URL

http://savoaresibungust.ro/salata-indiana/trackback/

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Tort cu blat de cacao si crema mascarpone
Tort cu blat de cacao si crema mascarpone

Este o păjitura delicioasa, rafinată si ușor de făcut. Combinatia dintre blatul pufos cu cacao si crema finasi racoroasa face ca  aceasta prajitura sa fie...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.