Salau in sos picant

Salau in sos picant

 

Salau in sos picant

O reteta delicioasa

 

Salau in sos picant
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg şalău, de preferat sa folosim file.
Pentru sos:
  • ½ pahar de pastă de roşii,
  • ½ pahar bulion,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri de hrean dat prin răzătoare,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
  1. Prepararea sosului: Ceapa tăiată semiinele o călim până devine aurie, adăugăm hreanul, usturoiul pisat şi prăjim 5-7 minute, apoi adaugăm pasta de roşii, zahărul şi bulionul, asezonăm cu sare, piper şi înăbuşim la capac timp de 10-15 minute.
  2. Salău il curatam si îl taiem in bucati, îl presarăm cu sare şi piper şi-l rumenin în ulei. Amestecăm cu sosul pregatit.
  3. Se serveşte stropit cu zeamă de lămîie.

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Salau in sos picant

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP