Salau umplut

1

Un deliciu de nerefuzat. O mancare sanatoasa si recomandata.

 

Şalău umplut
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1,2-1,4 kg de şalău,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei dulce,
  • 3-4 linguri de ulei vegetal,
  • ½ pahar de caşcaval ras,
  • ½ lămîie pentru marinare,
  • 1 lingură de mărar tocat,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
  • ½ lămâie cînd se serveşte
Cum preparam:
  1. Curăţăm peştele, înlăturăm branhiile, măruntaiele, spălăm, facem pe partea interioară câteva incizii şi ungem cu sare, piper, ulei vegetal şi suc de lămâie. Lăsăm să se marineze timp de 45 de minute.
  2. Curăţăm legumele, dăm morcovul prin răzătoare, ceapa o tăiem semiinele, ardeiul julienne.
  3. Legumele pregătite le prăjim în ulei vegetal, un pic până se înmoaie legumele, adăugăm caşcavalul, smântâna, verdeaţa tocată mărunt, sare şi amestecăm.
  4. Umplem cu compoziția obţinută peştele.
  5. Pe o tava unsă punem peştele cu umplutura în jos, îl ungem cu ulei vegetal şi îl coacem la temperatura de 160-170 de grade timp de 30-40 de minute. Înainte de a se servi se ornează cu verdeaţă şi lămâie.
  6. Rezultatul este pe măsura așteptărilor, o bunătate de pește.

Poftă bună!

 

Savoare si bun gust – Salau umplut

© 2016, Tina.

PAGE TOP