Sirop de zmeura

irop de zmeura dulce si aromat

Sirop de zmeura reteta mamei mele.

Siropul de zmeura este o adevarata delicatesa. Reteta este simpla, foarte usor de facut. Eu prefer un sirop mai concentrat cu o aroma intensa. Servit cu apa minerala si un cub de gheata  este un adevarat balsam acum in zilele toride de vara.


Sirop de zmeura
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Bauturi
Ingrediente:
  • 1 kg zmeura proaspata
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
Cum preparam:
  1. Punem zmeura intr-o strecuratoare si o dam sub jetul de apa rece. O clatim bine insa cu mare grija sa nu se sparga fructele si sa se terciuiasca, deoarece vom separa fructele de sirop si in acelasi timp vom avea si o dulceata de zmeura si un sirop.
  2. Intr-o oala punem apa si zaharul, apoi o asezam pe foc. Eu am selectat treapta de incalzire cea mai mare.
  3. Amestecam si lasam siropul sa dea in clocot pana se topeste tot zaharul. Atentie sa nu-si schimbe culoarea din alb in auriu.
  4. Cand zaharul este topit adaugam zmeura si amestecam cu grija sa nu spargem fructele.
  5. In momentul in care incepe sa fiarba diminuam gradul de incalzire a plitei si fierbem 15 minute la foc moderat.
  6. Luam de pe foc si cu ajutorul unei site strecuram siropul.
  7. Siropul il vom pune in sticle spalate si sterilizate.
  8. Daca dorim sa pastram siropul mai mult timp va trebui sa punem sticlele intr-o oala cu apa si le vom fierbe inca aproximativ 20 de minute.
  9. Daca il consumam in urmatoarele 2-3 saptamani, il vom pune la frigider.
  10. Fructele le vom lasa la racit iar apoi le punem in borcan, mie mi-a iesit 2 borcane de 400 ml de dulceata pe care le-am pus la frigider pentru consumul zilnic.
  11. Daca dorim un sirop mai putin concentrat vom pune la fiert 1 litru de apa nu 500 ml.
Pofta buna!

 

Dulceata de zmeuraDulceata de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuraSirop de zmeuragem de zmeura

Savoare si bun gust – Sirop de zmeura

 

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP