Socata

O reteta simpla. Un suc natural foarte racoritor.

O reteta simpla. Un suc natural foarte racoritor.

 

Este o bautura dulce – acrisoara, usor acidulata, foarte sanatoasa si  cu un gust foarte bun. Repet reteta an de an, este reteta mamei mele si imi aduce aminte de copilarie.


Socata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Bauturi
Bucataria: Romaneasca
Portii: 10
Ingrediente:
  • 10 flori proaspete de soc
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • o lamaie taiata felii
  • 4,5 l apa
Cum preparam:
  1. Trecem florile de soc printr-un jet de apa rece apoi le asezam intr-un borcan de 5 litri.
  2. Intr-o carafa, intr-un litru de apa, dizolvam zaharul, dupa care il turnam peste florile de soc in borcan.
  3. Adaugam zeama de lamaie si lamaia taiata felii.
  4. Amestecam bine.
  5. Acoperim borcanul si ii lasam in bucatarie la temperatura camerei 3-4 zile.
  6. Putem sa punem borcanul la soare in curte si in doua zile va fi gata.
  7. Cand este tulbure lichidul si putin acidulat socata este numai buna de baut.
  8. O strecuram, o punem in sticle si o lasam la rece in frigider macar o zi.
  9. O servim cu felii de lamaie.

socata  socatasocata  socatasocata  socata

Savoare si bun gust – Socata

 

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Sfaturi in bucatarie
Printre oale, cratițițe si tăvi. Staturi utile in bucătărie

    Chiar dacă suntem gospodine desavarsite, tot sunt momente in care ni se lipeşte mâncarea de tigaie sau aluatul nu creşte. Iată cateva sfaturi...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.