Socata

O reteta simpla. Un suc natural foarte racoritor.

O reteta simpla. Un suc natural foarte racoritor.

 

Este o bautura dulce – acrisoara, usor acidulata, foarte sanatoasa si  cu un gust foarte bun. Repet reteta an de an, este reteta mamei mele si imi aduce aminte de copilarie.


Socata
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Bauturi
Bucataria: Romaneasca
Portii: 10
Ingrediente:
  • 10 flori proaspete de soc
  • 600 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • o lamaie taiata felii
  • 4,5 l apa
Cum preparam:
  1. Trecem florile de soc printr-un jet de apa rece apoi le asezam intr-un borcan de 5 litri.
  2. Intr-o carafa, intr-un litru de apa, dizolvam zaharul, dupa care il turnam peste florile de soc in borcan.
  3. Adaugam zeama de lamaie si lamaia taiata felii.
  4. Amestecam bine.
  5. Acoperim borcanul si ii lasam in bucatarie la temperatura camerei 3-4 zile.
  6. Putem sa punem borcanul la soare in curte si in doua zile va fi gata.
  7. Cand este tulbure lichidul si putin acidulat socata este numai buna de baut.
  8. O strecuram, o punem in sticle si o lasam la rece in frigider macar o zi.
  9. O servim cu felii de lamaie.

socata  socatasocata  socatasocata  socata

Savoare si bun gust – Socata

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Frigarui aperitiv
Frigarui aperitiv

  Imi plac in mod deosebit aperitivele servite la mesele festive. Acestea trebuie sa fie cat mai variate si usor de servit. Frigaruile din piept...

Închide